Merhaba sayın hukuki.net üyeleri,
Benim sizlerde fikirinizi almak istediğim bir durum söz konusu 2 sene önce acımış olduğum boşanma davası ( zinadan dolayı) sonucu yargıtaya dosya temiz amacı ile dosyamı gönderildi. Fakat dosya hiç ummadığım neden dolayı geri döndü.Araştırdığımda temiz süresinin 39 gün geçti ibaresini cvp olarak aldım.Bu konu ile ilgili araştırma yaptığımda ise ;
Avukatım dosyada masraf kalmasından dolayı TEBLİĞATI yerel mahkemeden elden tarih belirtmeksizin adını ve imzasını atarak 02.12.2014 tarihinde almış.
Tarih bölümünü boş bırakmasından dolayı yerel mahkeme yazı işleri müdürü tebligat tarihini 02.11.2014 olarak kendi kalemi ile doldurmuş .
Fakat daha sonradan tebligat üzerinde 02 olan bölümü düzeltme süeti ile 7 ye çevirmiş sonuç olarak tahribat yapılmış.Bunu kendisi doldurduğunu beyan ediyor zaten bakıldığında avukat kullandığı kalem ile yazı işlerini kullandığı kalem farklı olduğu bariz belli.
Avukatımla görüştüğümde tarihi atmadığı yazı işleri müdür doldurduğunu buna bağlı olarak temizden dosya bozulmadan döndüğünü.Bundan kendisini hatası olmadığı beyan ediyor.
Ben temiz yolumu kapanmasına neden olan kişilerden şikayetçi olsam temiz yolum açılırmı.


1.Yazı işeleri müdürünü şikayet edilse.
2. Avukatı boraya şikayet edersem sonuç alabilir miyim.