Merhabalar,

öncelikle samimiyetle iletmek isterim ki iki gündür bir çok forum sitesi ve kaynaklardan araştırma yaptım. Ya tatmin olmadım ya da eksik araştırdığımı düşünerek ve çok uzatmadan dilim döndüğünce bir meramımı sizlere arz etmek isterim. 2007 yılında bir hata ettim ve olmaz olası TEKNOSA dene şirkette işe başladım. (''Belirli Süresiz Sözleşmeli'' ) Söz konusu sözleşmenin maddelerinin birinde işçi veya işveren tarafından iş akdi fesih edilirse (6 aydan önce)işçi eğitim masrafı olarak tazminatı ödemeyi kabul eder. Bu maddeyi görünce bu durumu kabul etmediğim ilettim. Söz konusu akademi eğitim departmanında iki gün ona buna sorulan ve başlamış olan eğitim sürecimde devam etmem istendi. Sözleşmeyi sorduğumda tamam sizin artık eğitiminiz başladı planlamalar yapıldı gerekli yöneticilerimize taahhüdü kabul etmediğinizi ilettik denilerek sorun olmayacağı iletildi. Hiçbir şey imzalamadım. Sadece eğitim sürecini ve işe giriş evraklarını ve de yeni sözleşme dedikleri sözleşmeyi imzaladım.

Sonuç olarak; ben bu şirkette mutlu olmadığımdan üçüncü ay içinde geç gelmelerim hedefleri tutturamamam ve de sürekli rapor almamdan ötürü iş akdim fesh edildi. Bu süreçten sonra teknosadan ayrıldım. Yıllardır çalışıyorum. Bugüne kadar bu kurumdan tek bir tebligat bilgi almadım. Resmi ikametgahım olan muhtarlık ise tebligatın araştırmasını yaptığımda adıma gelen bir evrakın olmadığını var olanlarıda zaten almış idim. (Teknosa ile alakasız) Bu sabah itibari ile şirketin İK'sından mail alarak bu durumu maaş haczi olarak öğrenmiş oldum. İlgili icra dairesine gittim dosya 2012/... nolu idi. Ve de 2012'de yenilenmiş denildi.İcra dairesi itiraz dilekçemi dosyaya sağolsun orada bulunan bir avukat vesilesi ile koydu. Ki bir iş çıkmaz takip durmaz yapacak birşey yok diyen personele avukatın gerekli cevabı yetmiş oldu.


İcra dairesi bu durum için bana İcra Hukuk Mahkemesine dava açmam gerektiğini iletti. Saatlerdir Teknosa'ya ilgili avukatlık bürosuna ve internette bir çok benzer dava ve konuyu araştırıyorum. 2008 yılında Yargıtayın verdiği bir emsal karar en benzer ve durumuma paralel konu olmuştur.

Sayın ilgilililer, sizce yarın icra hukuk mahkemesine harç yatırıp bu itirazı iletmem ne değiştirir.?

1- Maaşımdaki haczin kalkması mümkün mü?
2-Hukuk mahkemesine iletmem gereken dilekçeyi hazırladım bunun dışında bir şey gerekir mi?
3-Belirsiz Süreli sözleşmelerde cezai şart bu şekilde oluyor mu?
4-Yargıtay 7.Hukuk Dairesi 2008 tarihinde verdiği bir kararda belirli süresiz sözleşmelerde tek taraflı cezai şartın içtihatlara aykırı olduğuna hükmetmiştir.
Bu kapsamda akibetim ne olur?

Saygılarımla
Teşekkür ederim.