Arkadaşlar Merhaba,

Babam 2005 yılında ticari bir davadan ayrı suçlardan toplam da 8 sene ceza aldı. Bu cezanın yatması gereken kısmını(2/5) kapalı ve açık cezaevinde yatarak , şartlı salıverilme ile 2010 yılında çıktı. Çıktıktan sonra kalan infaz süresi 5 seneydi. 1 sene geçtikten sonra çalıştığı bir lokalde ''kumar oynamak,yer teşkil etmek suçlarından'' 25 gün ceza aldı. Lokalin işletmecisi ve dernek başkanı babam olmamasına rağmen dernek başkanı suçu babamın almasını istemiş , sicilime işlemesin demiş ve babam da infazını düşünmeden mahkemede ben işletiyorum demiş. Bu davadan 25 gün ceza aldı. Gerekçeli kararda 5 sene infazı olmasına rağmen infazın 1 senesini almışlar. Yani 1 sene + 25 gün mü yatacak ? Hakim bey sizce infazın neden 1 senesini almış olabilir ? İşlenen suçun farklı olmasından dolayı alınmış olabilir mi ? Bilmediğim için şu an sadece fikir yürütüyorum.

Dosyayı yargıtaya temyize gönderdik , dilekçemizde savunmamızı yaptık , babamın işletmediğini ,dernek başkanının üstüne almasını istediğini vs yazdık ama yargıtay kararı onadı. Bu kararı değiştirtmek için başka bir yol var mı ?

Böyle basit bir hatadan dolayı 4-5 sene yatmasını istemiyorum açıkçası. Kimi savcılar Uyap'ta infazın tamamı görünür tamamını yatar diyorlar , kimi avukatlar gerekçeli karardaki infazı yatar diyorlar.Dosya şu an infaz savcılığında.

Lütfen yardımcı olur musunuz ?