+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: okulda çocuğu görememe

okulda çocuğu görememe Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2015
    Nerede
    manisa
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı okulda çocuğu görememe

    velayet babada çocuğu göstermiyor hafta sonları icra yoluyla alıyorum. çocuk ilkokula başladı okula çocuğu görmeye gittiğimde polisi aradı polis herhangi birşey yapmadı ve gitti daha sonra gidip müdürle iletişime geçmiş ve müdür bana #seni okula alamayız baba dilekçe verdi senin görmeni istemiyor savcılıktan izin kağıdı getir dedi#savcılığa gittiğimde böyle bir belge veremiyeceklerini söylediler
    sorum 1: okul müdürü böyle bir uygulama yapmaya yetkilimi
    sorum 2: ben okula gitmeye devam etsem hukuksal sorun oluşurmu
    not: velayet davası açtım fakat 3 ay gibi uzun bir zaman var. biz anlaşmalı boşanmaştık 2010 yılında çocuk bende fakat velayet babadaydı beni sadece bu şekilde boşamakla bırakıcağını söylemişti. ben yeniden evlenme kararı aldığım için bunu yaptı ayrıca 2 tane bana karşı hakaret tehtit ve darp dan onaylanmış cezası var



    Hukuki NET Güncel Haber

    okulda çocuğu görememe konulu yargıtay kararı ara
    okulda çocuğu görememe konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    659
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    Bana göre babanın buna hakkı yok, mahkeme velayette çocuğun sizde kalacağı günleri belirtmiştir, işte hafta sonları, çarşamba günler vs.

    Ancak bu durum sizin gidip çocuğu okulunuzda görmenize engel değil.

    Müdürün de sizi kısıtlama gibi bir yetkisi zaten yok, velayetin babada olması, çocuğunuzu göremeyeceğiniz anlamına gelmiyor, heleki müdürün böyle bir yetkisi yok, siz onun annesi oluyorsunuz ve çocuğunuzu görmeniz en doğal hakkınız.


    Ancak baba, okul müdürüne, çocuğu kaçırabilir, bir kaç kez denedi ama başaramadı bak sen izin verirsen be bu çocuk kaçırılırsa senin başın yanar gibisinden korkutmuş olabilir ve müdürde kendini garantiye alıyordur.

    Siz bu durumdan rahatsızsanız mahkemeye gidin velayetin değiştirilmesi davası açın.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2015
    Nerede
    manisa
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    velayet davası zaten açtım fakat 3 ay sonra görülcek benim size burdaki acil sorum okul müdürü beni okula alamayacağını söylüyo ben okula gittiğim zaman polis falan çağırsa benim orda olmam suç olurmu kesinlikle çocuğu kaçırma gibi niyetim sadece görmek yani okul müdürü bu durumda beni engelleme yetkisine sahipmi

    - - - Updated - - -

    ayrıca şunuda belirtmek isterim okul müdürü ile ilgili #alo 147# yi aradığımda okul müdürünün hakkı velinin isteği ile gerçekleştirmiş bununla ilgili yapabileceğimiz bir şey yok diyor

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    ÇORUM
    İletiler
    659
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    dediğim gibi, mhtemelen eski eşiniz müdürü korkutmuş, okulun sorumluluğu müdürdedir, almayabilir o zaman.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jan 2012
    Nerede
    bursa
    İletiler
    294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    Selamlar.Ben İlkokul öğretmeniyim.Bildiğiniz gibi çocuk okula kayıt edilirken veli bilgileri de kayıt ediliyor.E-okul sistem üzerinden de anne-baba bilgileri dışında bir kişide velisi olarak kaydediliyor.Veli olarak illa ki anne baba da şart değil.Dede babaanne anneanne hala çocuğu kim kayıt ettirdiyse veli olarak yazılabilir.Çocuk hakkında sorumlu kişide doğal olarak velidir,e-okul üzerinden veli kimse çocuğun her türlü sorumluluğu onun üzerindedir.Örneğin çocuk okula gelmese,çocuk okulda rahatsızlansa v.s okul idaresi velisi olarak o kişiye haber verir.Veli dedeyse idare dedeye haber verir.
    Anlatmak istediğim,öğrenci velisi üzerinde tek söz sahibi odur.Okul idaresi veli talimatı dışında hareket edemez.Aksi davranırsa suçlu olur.Her öğrenciyle görüşmek isteyene veli izin vermedikçe görüşme izni veremez.Şöyle düşünün:Anneside olsa aksi için mahkeme kararı getirmek zorunda..
    Siz veli deyince anne-baba olarak anlıyor bu yüzden okul izin vermek zorunda diye düşünüyorsunuz.Halbuki okul kavramına göre veli:Öğrenciden sorumlu,onun eğitim öğretimdeki temsilcisidir.Sizin düşüncenize göre dedeside gelip görmek isteyebilir okul göstermek zorunda.Babaanneside,anneanneside,amcasıda görmek isteyebilir Okul göstermek zorunda..Öyle değil işte.
    Ayrıca okulda bir devlet kurumu..Devlet bankaları,postaneler,hastaneler gibi.O zaman aynı mantıkla babası göstermek istemese postane müdürüde,çocuk hastaneye gittiğinde babası göstermek istemese hastane baş hekimide göstermek zorunda..
    Kısaca velisi olarak babası izin vermedikçe Okul size çok çok istesede çocuğu gösteremez.Bakın göstermez demiyorum,gösteremez..

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Sep 2015
    Nerede
    manisa
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim fakat tekrar sorum olucak edevelet sistemi üzerinden çocuğun velisi olduğum görünüyor bu durum benim için yeterli değilmi

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    Mahkeme kararında çocuğun velayeti kimde ise velisi odur.
    Okul müdürü, kreş müdürü, ana okulu müdürü kim olursa olsun, yasal veli tarafından kendisine yapılan uyarıyı dikkate almazda çocuğun görüşmesine izin verirse yasal velinin şikayeti durumunda yargılanır.
    Mahkeme çocuğun velisi olmayan diğer ebeveyn ile şahsi münasebetlerini mahkeme kararı ile tespit edip taraflara tebliğ etmiştir.
    Bu tarihler dışında görüş ancak velinin rızası ile gerçekleşebilir.
    Kararda belirtilmeyen zamanlarda görüşme isteğine, kendisine yapılan uyarıya rağmen izin veren yetkililer suç işlemiş olurlar.
    Velayeti kendisinde olmayan velinin çocuğu kaçırmayacağı, zarar vermeyeceği, velayeti suistimal edecek eylem ve davranışlar içerisinde olmayacağı bilinemez.
    Velayet davasının olmasını, mahkeme velayetin size verilmesine karar verirse bu kararın çıkmasını beklemek zorundasınız.
    Aksi davranışlarınız veli olan baba tarafından mahkemeye bildirilecek olursa davanın görülmesi sırasında hakkınızda kötü intibaa oluşur.
    Zaten; bir başkası ile evlenecek olmanız aleyhinize kullanılacak bir durum yaratmış.
    Şansızını zorlamayın derim..

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Sep 2015
    Nerede
    manisa
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    ilginiz için tekrar teşekkür ederim cevaplarınız çok açıklayıcı sağolun

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jun 2012
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    54
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: okulda çocuğu görememe

    Anayasa Mahkemesi'nin yeni bir kararı var. Mahkemelerin dahi ebeveynlerin çocuklarını görmesini, kişisel ilişkiyi kısıtlayıcı karar vermesi 'aile hayatına saygısızlıktır' diyor. Çocuk Hakları Sözleşmesi de bu yönde içeriği barındırıyor. Ve aynı zamanda 'boşanmak aile hayatının sona erdiği anlamına gelmez' diyor. Yani hem anne hem baba için çocukla aile hayatı devam etmektedir. Buna müdahale aile hayatına saygısızlıktır diyor. Çok açık bir şekilde kararda ebeveynin çocuğunu okulda görebilmesi gayet normaldir ve kimse buna engel koyamaz diyor. Açık ve seçik burası bir hukuk devleti ise Anayasa Mahkemesi'nin kararı nihai karardır. Ama burası bir hukuk devleti değilse maalesef her hakim her savcı kafasına göre karar verebilir. Benim diyeceğim şu ki; en üst mahkeme bir ebeveynin çocuğunu istediği yerde görmesine kimse engel koyamaz, bu insan hakkı ihlalidir diyor....

    - - - Updated - - -

    Karar da var ancak öncelikle özet niteliğindeki haberi paylaşmak istedim...


    GÜNCEL / ANKARA - 25.06.2015 15:30Yüksek Mahkeme, eşinden boşandıktan sonra çocuğunu ayda 2 kez belirli saatlerde almasına izin verilen babanın, aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiği yönünde karar verdi
    ANKARA - Anayasa Mahkemesi, velayeti annesine verilen çocuğunu ayda 2 kez 10.00-17.00 saatlerinde almasına izin verilen babanın, aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

    Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Murat Atılgan, Diyarbakır 1. Aile Mahkemesinin kararıyla eşinden boşandı.

    Mahkeme, 2011 doğumlu çocuğun annesine verilmesini, belirli gün ve saatlerde ise babasına teslim edilmesini kararlaştırdı.

    Bu kapsamda, babanın çocuğuyla ayrı şehirlerde yaşaması halinde her yıl Temmuz ayının 1 ile 30. günleri arasında, dini bayramların birinci günü 10.00'dan ikinci günü aynı saate kadar, aynı şehirde yaşaması halinde de her ayın ilk ve üçüncü Pazar günü 08.00'den 21.00'e, dini bayramların ilk günü 10.00'dan ertesi gün 10.00'a kadar ilişki tesisine karar verildi.

    Yargıtay 2. Hukuk Dairesince ilk derece mahkemesinin kararı, çocuğun her ayın ilk ve üçüncü Cumartesileri ile dini bayramların ikinci günleri, 10.00-17.00 saatlerinde babasına verilmesi şeklinde düzeltilerek onandı.

    Baba Murat Atılgan, karar düzeltme talebinin reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

    Yüksek Mahkeme, Atılgan'ın Anayasa'nın 20. maddesinde güvence altına alınan aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

    Kararda, aile yaşamının temel unsurunun, aile ilişkilerinin normal şekilde gelişebilmesi ve bu bağlamda aile fertlerinin birlikte yaşama hakkı olduğu, bu hakkın kapsamının aile yaşamına saygı yükümlülüğünden ayrı düşünülemeyeceği belirtildi.

    Boşanmanın aile yaşamını ortadan kaldırmayacağı, ebeveyn ve çocuk arasındaki aile yaşamının anne ve babanın boşanmasının ardından da devam edeceğinin açık olduğu aktarılan kararda, şu ifadelere yer verildi:

    "Anne-baba ve çocukların birlikte yaşama hakkı aile hayatının esaslı unsuru olup, anne ve baba arasındaki ilişkinin sona ermesi durumunda, hukuksal düzenlemelerden kaynaklanan ve bu ilişkiyi kısıtlayan ya da engelleyen tedbirler, aile hayatına saygı hakkına müdahale oluşturur. Somut başvuru açısından, boşanma davası neticesinde velayet hakkı tanınmayan başvurucuya sınırlı görüşme hakkı tanınması ve kişisel ilişki konusundaki kısıtlamaların, başvurucunun aile hayatına saygı hakkına müdahale oluşturduğu açıktır."

    Mahkemenin kısıtlamaya ilişkin gerekçesinin aile hayatına saygı hakkı bağlamında ilgili ve yeterli olmadığı vurgulanan kararda, "Çocukla baba arasında kurulması öngörülen kişisel ilişkinin, uygulanabilir ve etkili olmasını temin edecek şekilde hareket yükümlülüğü açısından etkisiz kaldığı, sonuç olarak başvurucunun çocuğuyla kişisel ilişki kurma hakkının yerine getirilmesinde kamusal makamlarca gereken çabanın gösterilmemiş olduğu anlaşılmaktadır" hükmüne yer verildi.

    AA

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php124389-okulda-cocugu-gorememe

velayeti kendisinde olan kacirilirsa savci karari

cocugu babaya gostermemek site:www.hukuki.net

velayet alamiyanin cocugu okulda gormesi

velayeti babada olan annenin okul sikayet etmesi

velayeti babada olan cocuk okuldayken anne gorebilirmi

e okul

Forum

Benzer Konular :

  1. Çocuğu görememe,nafaka iptali ve velayet
    Merhaba, erkek kardeşimin eşi bir süre önce Aralık 2014 doğumlu oğlunu da alarak habersizce Muğla’dan Alanya’ya gitti. Kardeşim adresini tespit edip...
    Yazan: iceberry Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 14-07-2017, 17:36:50
  2. [Evlat Edinme] Bakıcılık yaptığımız çocuğu evlat edinmek için(Konu biraz daha derin)(lütfen çocuğu bırakmak istemiyorum)
    Merhabalar. Ben 19 yaşında üniversiteye hazırlanan öğrenciyim. Annem ve babam ayrı. Annem maaş alıyor ve ek olarak bebek bakıcılığı yapıyordu....
    Yazan: bisorusorucam Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 18-04-2017, 21:04:04
  3. Velayet sahibi anne, çocuğu görmek için alan babanın çocuğu göstermemesi
    Sayın meslektaşlarım Öncelikle selamlar benim bir sorunum var cok arastırdım ama birtürlü cevap bulamadım ben bir avukatım aile avukatı degil ama...
    Yazan: av.tuna Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 22
    Son İleti: 26-03-2017, 20:10:32
  4. Çocuğu görememe
    3 Yıldır ayrı yaşıyoruz ve kanunen 2 sene once başlayan boşanma davamız temyizden aynı şekilde onaylanarak dönmüştür.Boşanma gerçekleşmiştir. Buna...
    Yazan: denizasil Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 30
    Son İleti: 11-10-2009, 17:25:22
  5. Boşanma - Çocuğu görememe - Yüksek tazminat
    Merhaba ; Çok uzun olmasına ragmen kısaca anlatıp bana yardım etmenızı ıstıyorum. 2 yıl oldu ayrılalı ve 2 yyıl once evı terkedıp gıttı babasının...
    Yazan: denizasil Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 75
    Son İleti: 19-06-2009, 09:35:18

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.