2006 yılında yılında zorunlu tarım sigortasına tabi tutulmuşum.(2013 yılına kadar hiç bir tebliğat vs yok.)
2007 yılında devlet memuru oldum.Fakat 2013 yılına kadar zorunlu tarım sigortası tarafıma tahakkuk ettrilmiş.(15.000 tl)
Tebliğatı yeni almış bulunmaktayım.
2007 yılında devlet memuru olduğumdan ilgili kanunun (5510) 4.maddesi birinci fıkra c bendi kapsamında(devlet memuru )sigortalıyım.
5510 sayılı kanunun 53.maddesinde de sigortalılık hallerinin çakışması durumunda c bendi kapsamında kişi sigortalı sayılır denmektedir.

(Sigortalının, 4. maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan sigortalılık hallerinden birden fazlasına aynı anda tâbi olmasını gerektirecek şekilde çalışması halinde; öncelikle aynı maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında, (c) bendi kapsamında çalışması yoksa ilk önce başlayan sigortalılık ilişkisi esas alınarak sigortalı sayılır)
Şimdi kanun bu kadar açıkken nasıl bir yol izlemeliyim,mahkeme en doğal hakkım ama,SGK adlı kurumda bu iş halledilebilir mi?
kanuna rağmen git mahkmede çöz denirse (hiç bir suçum yokken,kanunu uygulamayan kurumun beceriksizliği ortadayken)kuruma karşı neler yapabilirim?
Açıkçası kurumun beceriksiziliği,hiç bir tebliğat yapmaması gün gibi ortadayken bir mahkeme sürecine ve masrafına girmek oldukça sinir bozucu...
Konu ile ilgili tecrübesi yaşanmışlığı olan kişilerin yorumlarını bekliyorum..