+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç???? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2013
    Nerede
    Bursa
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Exclamation Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

    Öncelikle herkese merhabalar, ve şimdiden cevap verecek herkese teşekkürler.

    2 yıllık bir evliliğin ardından, eşimle aramızda ki şiddetli geçimsizlik sonucunda boşanma davası açmaya karar verdim. Eşim, ben evde olmadığım birgün tüm şahsi eşyalarını ve evlenirken getirdiği büyük eşyaları ve kızımızı da alarak İstanbul'a ailesinin yanına gitmiş.Boşanma davası için başvurduktan sonra ilk duruşmamız 26/11/2010 tarihinde gerçekleşti.Bu sırada da, kendi annemde eşime hakaret davası açmıştı.Ancak eşim,sırf süreci uzatmak adına boşanmak istemediğini, söyleyip durdum her mahkemede.En son psikoloğa kadar başvurdular.Ancak psikoloğunda verdiği rapor neticesinde 10/04/2012 tarihli son duruşmada hakim boşanmamıza karar verdi.Tabi beklendiği üzere, karşı taraf temyize başvurdu.Yargıtay dosya sorgulamadan baktığımda,dosya 25/01/2013 tarihinde yargıtayın arşivine girmiş.Ve 04/05/2013 Cumartesi günü baktığımda ise ön incelemede diye yazıyordu.Bu konu hakkında öyle çok yazı okudum ki,artık ne doğru ne yanlış anlayamaz oldum.Avukatımda sağolsun bilgi verme konusunda biraz yetersiz.En azından konu ile ilgili avukatıma neler sorabilirim? bU konu da yardımlarınızı bekliyorum.Tabi bu arada, 500 lira nafaka da ödüyorum.Kızım ve eski eşim için toplam.Ancak eski eşim, şuan İstanbul'da kendisine bir güzellik salonu açmış.

    Şimdi benim sormak istediğim,Eşim çalıştığı için nafaka iptal davası açabilir miyim?

    Bu temyiz ne kadar sürede sonuçlanır? Tabi ki hukuk dairelerinin iş yoğunluğu vs. tam net süre verilemeyeceğini biliyorum ama, üç aşağı beş yukarı ne kadar sürebilir.

    Yerel mahkemenin kararının yargıtay tarafından onandığı takdirde, karşı tarafın bu işi tekrar uzatma hakkı var mı? Varsa bu süre ne kadar olabilir tahminen?

    Bu ön inceleme ne kadar sürer tahminen?

    Artık onun benim soyadımı taşımasından rahatsızlık duyuyorum. Her ne kadar kötü günler yaşamış ve evlilik konusunda dilim yanmış olsa da,tekrar evlenmek ve yuva kurmak istiyorum.Bu boşanma davası daha ne kadar ayağıma dolanır ? Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç???? konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç???? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2013
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

    Benimde başıma bu ve benzeri meseleler gelmişti öncelikle çocuk 18 yaşını doldurana kadar mahkemenin öngördüğü nafakayı ödemek durumundasınız indirim talep edilebilir mi cevap veremiyeceğim. 3 yıl boyunca ayrı yaşarsanız zaten mahkeme sizi boşar bunu ikamet ile felan kanıtlayabilirsiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2013
    Nerede
    Bursa
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

    Yok ben zaten çocuğuma verdiğim nafakadan rahatsızlık duymuyorum.Ancak ödediğim 500 Lira nafakanın 100 lirası kızıma diğer 400 lirası ise eski eşime yoksulluk nafakası olarak bağlandı.Ancak o da şuan kendisine iş kurmuş, ben kızıma nafaka ödemeye devam edeceğim zaten bunda asla sorun yok,ama eski eşime, üstelik bir de çalışıyorken ödemek istemiyorum.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2013
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

    Bence siz 100 lira gönderiniz eşinize olan kısmını göndermeyiniz. Alabilmesi için ihtar çeker sizde ihtara itiraz için dava açarsınız veya dava açarsa karşı dava açarsınız iş kurduysa işletmenin ismini verirsiniz dikkat edin kurduğu işletme onun üzerine olmalı.Önce bunların analizini yapınız.

    - - - Updated - - -

    Bence siz 100 lira gönderiniz eşinize olan kısmını göndermeyiniz. Alabilmesi için ihtar çeker sizde ihtara itiraz için dava açarsınız veya dava açarsa karşı dava açarsınız iş kurduysa işletmenin ismini verirsiniz dikkat edin kurduğu işletme onun üzerine olmalı.Önce bunların analizini yapınız.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    izmir
    İletiler
    244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma-Temyiz ve beni bekleyen süreç????

    öncelikle yargıtyada dosya kesinleşmelidir, bundan sonra nafakanın kaldırılması için bir dava açılabilir. Yargıtay'dan dosya ne zaman döner düye sormayın onu bilmek için medyum, müneccim gibi bişey olmak lazım ne yazık ki...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

boşanma da temyiz

bosanma temyiz

bosanma davasinda temyiz

boşanma hukuku surec

2015 bosanma temyiz

Temyiz boşanma

bosanma ile ilgili konulari nereye sorabilirim

bosanmada kismi temyiz

yargıtay boşanma temyiz

Forum

Benzer Konular :

  1. boşanma davası süreç
    Merhaba, Annem ikinci evliliğini yaptı ve 3 yıl oldu. Maalesef karşısında ki insan ne takacağı bilezikleri taktı ne de mehir denilen tutarı. Ek...
    Yazan: popcorn202 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 11-03-2020, 18:44:14
  2. Yargıtayda bekleyen temyiz dosyasının hızlandırılması hakkında dilekçe
    Karşılıksız çek nedeniyle kazandığımız davamızın Yargıtaydaki temyizi 1 yıl 5 aydır devam etmektedir. Kararın hızlandırılması için Yargıtaya...
    Yazan: cemterane Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 01-02-2018, 22:29:28
  3. Boşanma davasında adli tatilde temyiz süresi ve kısmi temyiz
    merhaba. benim boşanma davam 15 temmuz 2010 da sonuçlandı. süreci kısaca özetlemek istiyorum. ben boşanma davası açmıştım karşı tarafta karşı dava...
    Yazan: avrenli Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 19-08-2010, 14:58:02
  4. Anlaşmasız boşanma ve süreç
    Merhaba, Yakın bir arkadaşım eşinden boşanmak istiyordu.Beraber bir avukata gittik, olabilecek kusurları anlattık, vekalet verdik ve boşanma...
    Yazan: murvagely Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 13-06-2007, 11:33:01
  5. Boşanma davalarında süreç
    kısa süren evlileklerde bayan bosanmak istemezse bosanma davası ne kadar sürer askım
    Yazan: enyaa Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-12-2004, 23:33:07

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.