+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    Merhaba, ben 1983 dogumluyum. 31.10.2012 tarihinde tecilim bitecek. Askerlik subesinden ogrendigime gore bu tarihe kadar yoklamami yaptirmazsam eger Subat-2013 celp doneminde yoklama kacagi durumuna dusecegim. Benim 2.5 yila daha ihtiyacim var, biraz fazla biliyorum ama internette arastirirken gordum ki 8-10 yil yoklama kacagi ve 4-5 yil bakaya kalanlar var, bunlari gorunce acaba bende bu 2.5 yili sorunsuz atlatabilir miyim diye dusundum.

    1111 sayili askerlik kanunununda son yillarda bir dize degisiklik yapildi ve hali hazirdaki son duruma gore yoklama kacaklari ilk defa yakalandiklarinda kacak olarak gecirdikleri sureyle orantili olarak idari para cezasi alacaklar. Bircok kisinin bu kanunu yorumlamasindan cikardigim sonuca gore bu idari para cezasi kesinlestikten sonra askerlik subesi hakkinizda savciliga suc duyurusunda bulunuyor ve savci dava aciyor ve bu davayla birlikte arandiginiz bilgisi gbt nize isleniyor. Bu nokta da soru: Idari para cezasi nasil kesinlesiyor, kim tarafindan kesinlestiriliyor ve ne zaman kesinlesiyor?

    SENARYO 1:
    Diyelim ki tarih Mart-2014 oldu ve ben du zamana kadar yoklama kacagiyim ama aslina benim planim eger basima bir is gelmeyecekse Haziran 2015 e kadar kacak olmak. Kanun diyorki "Dört ay içinde gelenler 250, yakalananlar 1000; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler 500, yakalananlar 2000; bir yıldan sonra gelenler 750, yakalananlar 3000 Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca 1000, yakalananlar ayrıca 2000 Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir." Simdi kanunda da belirtildigi gibi ceza uygulanacak surenin ucu acik. Demekki 1 yildan sonra, mesela 3 yil, bu cezanin alinma ihtimali de var. Basta da belirttigim gibi diyelimki tarih Mart-2014 oldu ve 13 aydir ben yoklama kacagiyim, ve yaklasik 2 yil daha boyle kalmak istiyorum, bu tarihe kadar da ne yakalandim ne de askerlik subesine gidip teslim oldum. Mart-2014 de artik herkim yapiyorsa kafasina gore "Yeter artik senin kactigin, su adamin cezasini kesinlestirelim ki dava acilsin ve gbt sine islensin, aransin bulunsun. Ne kadar kacmis bu adam 13 ay, ne yapar abi bunun hesabi? 750 TL odesin bu adam." diyebiliyor mu? Yani bir nevi hesap kesimi gibi, ama aslinda bekleyip 3 yil sonra da bu yorumu yapabilirler yada benim cezami kesinlestirmek icin benim gidip askerlik subesine teslim olmami da bekleyebilirler. 3 yil sonra benim cezam: ilk yil icin 750TL, ikinci yil icin +1000, ucuncu yil icin +1000, toplam 2750 TL eder. (Yakanlamayip, kendim teslim oldugumu farz ediyorum.) Yani sormak istedigim su: yoklama kacagi olan sahis yakalanmadigi ve gidip kendisi de teslim olmadigi surece hangi zaman zarfinda cezanin kesinlesecegine nasil karar veriyorlar, tamamen sans mi?


    SENARYO 2:
    Yoklama kacagi durumuna dusen kisi ya teslim olur ya yakalanir diyor kanun ANCAK bir kisinin yakalanmasi icin hakkinda acilmis bir dava olmasi lazim, dava acilmasi icinse kisinin hakkinda verilen kesinlesmis bir idari para cezasinin olmasi lazim. Kesinlesen ceza olmadan dava olmaz, dava olmadan gbt ye isleme olmaz, gbt olmadan "yakalanmak" diye birsey soz konusu olamaz. Dolasiyla kanunda gecen "kendisi gelen/yakalanan" idadesinde gecen "yakalanan" kelimesi sacma oluyor ve bu kelimeyi yok sayarsak geriye "kendiliginden gelen" kaliyor. Yani ben kendim gidip teslim olmadigim surece benim askerden ne kadar sure kactigim hesaplanamaz cunku hergun artmaya devam ediyordur, dolayisiyla verilcek olan idari para cezasi kesinlesemez cunku bugune gore kesinlestirsen ben 1 ay daha kacmissam o zaman eksik hesaplanmis olur, ve dolayisiyla idari para cezasi kesinlesmeden hakkimda dava acilamaz. Sonuc olarak, ben askerlik yapacak duruma gelip, askerlik subesine gidip yoklamami yaptirmaya karar verinceye kadar, odeyecegim ceza gunden gune artar ama polis beni arayamaz ve askerlik subesi hakkimda suc duyurusunda bulunup dava actiramaz diyebilir miyiz?

    SENARYO 3:
    Askerlik subesinin dedigine gore ben Subat-2013 de Yoklama kacaci durumuna dusucem. Yoklama kacagi durumuna dustukten sonra diyelimki askerlik subesi yazdi bana idari para cezasini ve bu ceza kesinlesti, evraklarimi savciliga gonderdiler ve savci davayi acti ve benim gbt'me islendi arandigim ve yine diyelimki yakalandim polise bu 2.5 yil dolmadan once, askerlik subesine beni goturduler, imzalattilar bana kagidi su zaman surda askersin diye ve beni saliverdiler. Gun geldi ve ben gidip teslim olmadim birligime ve bakaya durumuna dustum. Sonra ne olacak?


    ILAVE SORU: (Bu soru cok ama cok onemli)
    Subat-2013 doneminde yoklama kacagi durumuna dustugumde askerlik subesi bana tebligat gonderecek yoklama kacagisiniz, en yakin askerlik subesine gidin diye. Askerlik subesinde kayitli olan tek adresim bundan 12 yil once oturdugum baska bir sehirdeki evin adresi. Bundan eminim, bu adresten baska ne okul ne is ne de guncel adresim askerlik subesindeki kayitlarimda mevcut degil (%100). Bu durumda askerlik subesi benim o adreste olmadigimi anlayinca (Postacinin tebligata dustugu "sahis bu adreste ikamet etmiyor" seklindeki aciklama sonucunda) isguzarlik yapip da benim yeni adresimi, is adresimi vs tesbit etmeye calisir mi ve buna yetkisi varmi? Yoksa surec su sekilde mi gelisir: Postaci beni adreste bulamayinca kanuni olarak muhtara gitmek ve benim hakkinda beyan almak zorunda, muhtar dediki bu adam filanca sehirdeki su adrese tasinmis (Adres 2), tebligat gitti o adrese ben yine yokum ve postaci yine muhtara gitti, muhtar dediki bu sahis filanca adrese tasinmis (Adres 3), tebligat gitti o adrese ben yine yokum, postaci muhtara gitti, muhtar dediki bu adam filanca adrese tasinmis... Bu sekilde degistirilmis 9 adres var 12 yil icinde. Beni bulmak o tebligat bu 9 adresi dolasir mi?


    SOZUN OZU
    31.10.2012 den sonra 32 ay yani yaklasik 2.5 yil daha zaman kazanabilir miyim? Yakalanmadan (nasil olacaksa anlamadim bir turlu) ve herhangi bIr sorun yasamadan bu sureyi atlatip, Haziran.2015 i gorebilir miyim sizce? Sure cok mu uzun? Okulu bitirebilmek icin bu zamana ihtiyacim var.



    Hukuki NET Güncel Haber

    29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var konulu yargıtay kararı ara
    29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var konulu hukuk haber
    Konu eros_1983 tarafından (14-08-2012 Saat 23:49:34 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    878
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    direk ilave sorunuzu yanıtlayayım diğerleri hakkında bilgim yok, tebligat mernise kayıtlı adresinize gider
    Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.

    “The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    Sn.eros_1983 içinde bulunduğunuz duruma paralel epey bir araştırma yapmışsınız lakin bahsi geçen değişiklikler son bir kaç yıl içinde olmuş değişiklikler ve uygulamada tam olarak ne yapılacağını askerlik şubesindeki memurlar bile tam olarak bilmiyor.Yapılan uygulamanın amacı;

    1)Asker kacakları yüzünden ilk etapta açılan davalar sebebiyle devlete ve adliye'ye binen iş ve maddi yükü kısmen azaltmak

    2)Bu durumdaki kişilerin durumunu devlet için direk paraya çevirmek(bazı durumda yakalananların 10.000TL ye kadar idari para cezaları alacakları söyleniyor)

    3)Gene bu durumdaki kişilere, size ilk etapta dava açılmayacak, polis gelip evinizden kaldığınız otelden almayacak diyip seçimlerde karşılığını beklemek

    Ancak sizinde farkettiğiniz gibi kanunda yazanların bir ayağı yere basmıyor gibi.Uygulamada anlaşılamayan ne yapılacağı bilinemeyen bir şeyler var.Gbt ile askelik durumunun alakası kalmadı denmesine rağmen hala ''Ünlü oyuncu hava alanında askerlik sebebiyle göz altına alındı??'' şeklinde haberler, keza gene çevremizde ''karakoldan askerlikle ilgili aradılar pazartesi gel dediler??'' şeklinde duyumlar karşımıza çıkmaktadır.

    Sonuç olarak ilk iki sorunuza cevabı tam olarak kimsenin verebileceğini sanmıyorum.Her ne kadar askerliğimi yapmışta olsam bir hukuk sever olarak ilgilendiğim bir başlık ve en azından benim gördüklerim bunlar.Ben her halukarda işin ciddi bri piyango tarafı olduğuna inanmakla beraber geçen süre zarfında(yasa çıktığından beri) durumu tecrübe etmiş bir arakadaş vasıtası ile net cevap almanızda forumumuzda ihtimal dahilinde.Araştırmaya devam edin derim.Kolay gelsin.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    frmax ve Bill187,
    İlginiz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

    @frmax,
    Peki bu mernis sistemine kayıtlı olan adres, nüfus müdürlüğüne kayıtlı olan adres mi? Eğer o adres ise, o sistemde iş yeri adresim de görünür mü? (Devlet memuruyum)


    @Bill187,
    Bende aynen sizin gibi işin içinde şans faktörünün payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Ben Şubat-2011 / Eylül-2011 dönemleri arasında askerlik şubesindeki evraklarımda meydana gelen bir karışıklık sonucunda yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm. Birkaç soru sormak için askerlik şubesine telefon etmem sonucu tesadüfen öğrendim dbu durumu. Öğrenci belgesi götürdüm ve sorun çözüldü, tecilim uzatıldı 31.10.2012 ye kadar. Yalnız farkında olmadan yoklama kaçağı olarak geçirdiğim bu süre zarfında herhangi bir tebligat, uyarı ya da bildirim almadım hiçbiryerden. Farkında olmadan düştüğüm yoklama kaçağı durumuna bu defa mecburiyetten ve farkında olarak düşmek zorundayım eğitimimi tamamlayabilmek adına. İnşallah bu defa da bir sorun çıkmaz. Maddi olarak doğacak cezayı göze almak durumundayım maalesef. Bütün bunlar tamam da kafamda oturtamadığım tek şey ne zamana kadar kendi isteğimle kaçabileceğim ve nezamandan itibaren bu yakanlanma durumunun doğacağı ki bu da idari para cezasının kesinleşmesiyle paralel gerçekleşecek bir durum.

    Bu idari para cezası hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkaşların yardımına ihtiyacım var.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    878
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.

    “The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    Alıntı frmax rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Teşekkürler, burda güncel adresim çıkıyor

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    May 2010
    Nerede
    aydın
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    bende aynı durumdayım memurum 29 yaşındayım haberleşelim arkadaşım

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 29 yasindayim ve 2.5 yila daha ihtiyacim var

    Sana ne kadar zaman lazim?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

asker kaçağı sisteme dusdugunu nereden öğrenebilirim

bakaya dustum 29yasindayim

yoklama kaçağı 3 devlette gözükür mü

Forum

Benzer Konular :

  1. Kaç yila kadar hapis cezasi yok?
    1. herkes bir şey diyor. kimi diyor 1 yılın alına hapis cezası yok kimi diyor 3 yılın altına hapise cezası yok diyorlar 1 gün hapisaneye gir çık...
    Yazan: turbolineaa Forum: Ceza İnfaz Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 20-10-2018, 12:45:35
  2. bilgiye ihtiyacim var
    Merhaba onbir gun once isten cikarildim gerekce ise is yerinde bi bayan arkadasimla isyeri disinda ( mesai calisma saatleri disinda) gorusmemden...
    Yazan: aksekilimurat Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 18-09-2015, 06:56:01
  3. [Miras Payları] Miras konusunda yardima ihtiyacim var
    Ben 19 yasindayim dedem gecen sene vefat etti 2 halam babam ve babannem mirasdan hak aliyorlar Babam vefat ettigi icin babamin hakkini ablam ve...
    Yazan: ogkaad123 Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 29-04-2015, 12:18:02
  4. 4. yargi paketi hagb 3 yila ciktimi
    Merhabalar 4. Yargi paketinde 2 yil olan erteleme hagb 3 yila cikicakmi
    Yazan: umit 1977 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 29-10-2013, 21:06:51
  5. 15 yillik zorunlu hİzmet 10 yila dÜŞÜrÜlÜyor (subay ve astsubaylara)
    Subayın mecburi hizmeti beş yıl erken bitecek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan subay ve astsubaylara önemli haber... 15 yıllık mecburi hizmet...
    Yazan: taylan84 Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 22-04-2012, 18:10:37

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.