+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Boşanma

Boşanma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Boşanma

    Merhaba
    Şu anda fazla vaktim olmadığından konu yarım (yarına kadar) kalabilir. O yüzden peşinen özür diliyorum. Şimdi elimden geldiğince özetle anlatacağım.

    2006 yılı Eylül ayında evlendik. Evlendiğimizde işlerimiz nedeni ile ayrı yaşadık. 2007 yılı Temmuz,Ağustos ve Eylül ayları hariç hiç aynı evde yaşamadık.

    Benim alkol problemim var. 2 kez tedavi gördüm. Şu anda da ara sıra alkol alıyorum. Almadığımda sorun yok fakat alkolü ağzıma vurduğumda sızana kadar ya da komalık olana kadar içiyorum. Ama şimdiye kadar alkol ya da başka herhangi bir sebeple eşime şiddet uygulamış ya da kötü bir söz kullanmış değilim. Tam tersine eşim bir erkek gibi sinkaflı küfürler etmekte...

    Berni suçladığı konu evin geçimini sağlamamak. Ama ortada bir ev yok. Ben memurum. Benim sağladığım eve gelmeyi reddediyor. Tayinimi çıkarmam için gerekli evrakları bağkurdan almayı reddediyor. (İşyerini fiilen başkasına devretti ama kendisi aktif bağkurlu).

    İlk çocuğumuz doğmadan evvel ben bir kaç kez yapamayacağımı söyledim ve boşanmak istedim. Kendisi istemedi. Bir şekilde barıştık. Fakat çocuk doğduktan sonra bunu devamlı bir koz olarak kullandı. Şimdiki durum şu;
    Sağladığım eve gelmek istemiyor; onun yaşadığı yere tayin isteyeceğim ama istemiyor. Benden aylık 800 TL para istiyor (aylık gelirim 1950 TL), sanki boşanmışız gibi haftasonları ilk çocuğumuzu 2 günlüğüne alıp bakmamı istiyor. (2. çocuğumuz henüz birkaç günlük). Kendisi ailesinin evinde kalıyor. Ailesi de dörtgözle ayrılmasını bekliyor ama buna aldırış etmiyor. Aynı evde birkaç ay sonra düğünü olacak ve orda yaşayacak bir erkek kardeşi ve boşanmış olan kızkardeşinin bir çocuğu kalıyor. Yani ev kalabalık. Daha çok ayrıntı var ve devam edeceğim ama şu anda soracaklarım şunlar

    1- Ben boşanmak ve çocuklarımın velayetini almak istiyorum. Boşanırsam annem benimle yaşayacak 1950 TL sabit gelirim var. Eşimin şu anda sabit geliri yok.

    2- Eğer velayeti alamazsam çocuklar için belirlenecek olan nafakayı fazlasıyla öderim ama eşime nafaka vermek istemiyorum çünkü bunu haketmediğini düşünüyorum. Dediğim gibi yazacak şey çok ama şu anda yok daha sonra bazı ayrıntıları yazacağım. Cevap verecek herkese çok teşekkür ederim



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    kastamonu
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    konuya hakim bir kişi değilim ama bazı şeyleri eksik yazmışsınız.

    1-eşiniz evlenmeden önce alkol aldığınızı biliyor muydu?
    2-sadece eylül ayında görüşebileceğinizi biliyor muydu?

    bir de ek olarak bir yorum belirtmem gerekiyor. eşinize mahkeme boyunca tedbir nafakası ödüyorsunuz. alkol nedeniyle eğer tedaviyi reddeden bir durumda olduğunuz belgelenirse bence %100 nafaka ödemeye devam edersiniz.

    yapmanız gereken ise hukuki.net'te anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanmaya çalışmak.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    Alkol problemim olduğunu, daha önce tedavi gördüğümü ve bıraktığımı biliyordu. (İlk alkol tedavisinden sonra 3.5 yıl süre ile içmemiştim). Sadece Eylül ayında görüşmek gibi birşey planlanmamıştı. Evlendiğimizde bir süre o zamnki işine devam etmek istedi. Ben de anlayışla karşıladım.

    Dün dediğimi gibi herşeyi yazmaya vaktim yoktu. Şöyle bir durum var. Kendisine gönderdiğim smsleri vs saklıyorum. Kendisine isterse benim yaşadığım ile gelmesini ve orda yaşamamızı, eğer şu anda yaşadığım evi beğenmiyorsa kendisinin seçeceği bir evi tutacağımı söyledim. Bunu istemiyorsa onun yaşadığı şehre geleceğimi orda yaşayabileceğimizi söyledim. 'Aile mahkemesine giderek bir protokol yapalım, eğer birlikte yaşamaya başlarsak ve ben herhangi bir şekilde ağzıma bir damla bile alkol koyarsam istediğin şartlarda boşanalım' da dedim. Hiçbir şekilde anlaşmaya yanaşmıyor. İşin ilginci boşanmak da istemiyor. Tek istediği aylık 800 TL para ve gözüne görünmemem.

    Hiçbir zaman tedaviyi de reddetmedim. Ama düzenli bir yaşantım ya da bana destek olabilecek birisi yok.1-2 ay bırakıp tekrar içiyorum. İlk çocuğumuz doğduğunda da 1 yıl boyunca ağzıma sürmedim ama değişen hiçbir şey olmadı. Eşimden devamlı aşağılamalar, küfürler işittim.Hatta bunları kendisine ait dükkanın işlerini yaparken ona yardım ederken işittim. Ortak arkadaşlarımızın yanında başkalarıyla birlikte olabileceğimi, kendisi için sorun olmadığını hatta benim yerimde olsa bunu yapacağını söyledi.Bunun gibi bir sürü şey sayabilirim.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    Sanırım eksik anlattım. Şu anda ortada boşanma davası yok. Benden istediği şey tedbir nafakası ya da yoksulluk nafakası da değil. Boşanmak istemiyor. Aylık 800 TL göndereceksin. Boşanmış gibi hafta sonları gelip büyük çocuğumuzu sen alıp götüreceksin.Haftasonları sen bakacaksın diyor. Problem; hiçbir şekilde beni görmek istemeyip, birlikte yaşamayı reddedip boşanmaya da karşı çıkması. Ben memuriyetime rağmen 3 yıl boyunca her hafta sonu; her bayram tatili,her yıllık izin ve 2 kez ameliyat sonrası 2'şer aylık rapor dönemlerinde ona yardım etmek için ona ait dükkanlarda çalıştım. 3 yıldır tatilim yok.O ise bana bir gün bağkura gidip alması gereken bir evrak için 'senin için gidip 2 saat sıra bekleyemem' diyor. Şube olarak açmak sıfırdan dükkan açmaktan daha kolay olduğundan başkalarına dükkan açtı, 3 kez uyarılarıma rağmen ortak dükkan açtı ve batırdı. Zaten sorunlarımız bana göre bu sorunlardan sonra arttı. Ama nerdeyse o olanlar için beni bile suçluyor. Şimdi ise tamamen başka bir işkolunda yeni bir dükkan açtı.
    Şöyle sormak istiyorum. Ben eşimin ya da evimin ihtiyaçlarından kaçmıyorum. 5 yıllık evlilik boyunca bir arada yaşamak istemeyen kendisi. Kendisine ait 1'i evlilik süresi içinde alınmış 2 daire, evlilik süresi içinde alınmış bir araba var. Velayeti alamazsam ve benden yoksulluk nafakası isterse bende malların paylaşımını isterim. Böyle bir hakkım var mı? (Lütfen kimse yanlış anlamasın çocuklarım için belirlenecek olan nafakayı kastetmiyorum. Bunu zaten fazlasıyla ödeyeceğim. Ben sadece 'benden sana eş olmaz, içkiyi de bıraksan ne yaparsan yap bir araya gelmeyeceğiz' diyen ama boşanmayı da istemeyen birine nafaka vermek istemiyorum.Zaten velayeti hangimiz alırsak alalım çocukları görme konusunda ikimizde sorun çıkarmayız).

    Son 5-6 ay haricinde kimi zaman düzenli olarak 600 TL verdim. Kimi zaman zaten maaş kartım ondaydı. Aynı şehirde olduğumuzda kartım onda kalırdı ve dükkandaki borçları vs için kullanırdı. Yaptığı son saçma bir davranıştan sonra sinirlendim. O sırada onda bulunan maaş kartımı iptal ettirdim. 5 ya da 6 ay da kendisine para vermedim. Zaten ondan sonra ipler koptu.
    Konu rdl tarafından (17-09-2011 Saat 18:03:06 ) de değiştirilmiştir.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    yok
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    boşanma davası açtığın zaman olacakları kısaca buraya yazayım güzel kardeşim.. hukukçu değilim lakin haftada en az iki üç gün 2 avukatla görüşüyorum, darp mevzuundan dolayı.. ve akabinde açılacak boşanma davası için..
    1-Boşanma davası söz konusu olduğu takdirde, eşine en az 400 ,çocuklarına -2 tane yazmışsın- 400 tl nafaka ödersin , bunlar minimum rakamlar..
    2-Çocuğu falan neden yaptın mevzuna girmiyorum , olanla ölene çare yok olmuş bi kere ,çocuklarının yüzünü yılda 15 gün görürsün onuda görebilirsen, alkol tedavisi gördüğünü ve aktif halde alkol kullandığına kanaat getirirse hakim - ki çok kolay,iki üç şahite bakar - çocuklarının sadece resmine bakar bakar içersin güzel kardeşim..
    3-Mallar ayrıca açılacak bir davada görülür eğer anlaşamassanız.. evlenmeden önceki mallarınız varsa ve bunu evlenmeden önce beyan ettiyseniz onlar size kalır gerisi ortak..
    4-naçizane tavsiyem sayın kardeşim.. hayatını yaşa,haftasonu mu görüyorsun git hafta sonu gör, kafana göre takıl, umursama, arama sorma, peşine düşme.. biz erkeklerin en büyük zaafı bu, çocuklar, çocuk özlemi.. bayan falan değil resmen şeytana dönüşüyorlar, evlenmeden önce aşkım canım cicim, evlendikten sonra heleki çocuk falan yaptıysa , birinci eşi anası oluyor bu kadın milletinin..
    5- son olarak boşanma ıvır zıvır işlerine girme, git hayatının keyfini çıkar.. şiddet kesinlikle kullanma, alkol konusunda fetvaya gerek duymadan, içiyorsanda sadece kendin iç, kimsenin haberi olmasın..

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    yok
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    ve yine küçük bir tavsiye sana..: eşinin üstüne galiba daireler.. bunları senin haberin olmadan satarsa -ki satar,ruhun bile duymaz gık diyemessin- sonra olmayan malların paylaşımını kendi kendine yaparsın.. sen kısa yoldan bu daireleri sattır , yenisini alalım v.s diye, ortak tapu yaptır.. akıllı adam işi midir kadın üstüne mal vermek.. geçen yazdım kendi konumda küçük bi fıkra ,yanlışlıkla reverans yerine referans yazmışız , bakabilirsin oraya.. kendinin ya da arkadaşlarının tanıdık avukat arkadaşı varsa git onunla bir görüş.. boşanma fikrini kafaya koyduysan ilk iş bu mallara satılamaz şerhi koydur.. ve elinde delil v.s olmadan haklı olmadan davaya girişme, kadınlar her zaman haklıdır, kadınların haklı olmadığı durumlarda gene kadınlar haklı diyor bizim yasalar.. avukat arakadaşımın bir lafı var, kadınlar boşanma davalarına 1-0 önde başlıyor diye, yok dedim 1-0 değil, 3-0 önde başlıyorlar.. onun için akıllı ol, aklını kullan diyorum sana sadece.. güzel yüz tatlı söz ,yumuşak huy, sensin evet, haklısın canım, tabiki kayınvalidecim, siz dünyanın en kaliteli insanısınız şeklinde ufaktan ayarı ver, sırası gelince golü atarsın.. yoksa kalen gollerle dolar, noluyoz bile diyemessin..

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    yok
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    son olarakta şunu yazayım, başka kadına falan gidebilirsin demiş sevgili eşiniz, sakın.. eline böyle bir koz verirseniz eğer ve de bunu ispatlatırsanız eşinize, dünyanın kaç bucak olduğunu öğrenir, ben ne yaptım dersiniz.. bu kadar tavsiye yeter size.. benim yazdıklarım başınızda olmadığı için ,lay lay lom gelebilir size, yinede dikkate alın derim.. enteresan işler diye boşuna almadık bu nicki..

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    Tavsiyelerin için teşekkürler. Tedbir nafakası bildiğim kadarıyla mahkeme boyunca illaki bağlanıyor. Şu anda eşim adına, ikisi aktif olarak çalışan biri de en geç salıya kadar açılacak 3 (üç) adet dükkan var. Ayrıca kira geliri mevcut. Bu durumda bile mahkeme benden eşime yoksulluk nafakası bağlar mı.Öğrenmek istediğim bu. Çünkü eğer böyle birşey yaparsa bende malların paylaşımını isterim. Daha da olmadı 16 yıllık memuriyeti çöpe atar istifa ederim. Çocuklarımın giderlerini başka işlerle de karşılarım. Çünkü yapabileceğim başka işler de var.

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Sep 2011
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma

    Okuyan sayısı ile cevap veren sayısı gerçekten orantısız. Kimsenin mi fikri yok acaba.
    Tek tek olayları yazsam sayfalara sığmaz. Bilmiyorum daha fazla mı ayrıntı vermeliyim.
    Cinsel ilişkiye girmeyi reddeden, senede 9-10 kez cinsel ilişkiye ısrar sonucu razı olan bir eşten (bunu kendi sözleri ve tanıklar yoluyla kanıtlayabilirim) bahsediyorum, maaşımın bazen bir kısmını bazen tamamını kullanan (bunu da ispatlayabilirim) buna rağmen benim hiç maddi olarak yardımcı olmadığımı iddia eden bir eşten, 5 yıllık evlilik boyunca benden tek kelime bile kötü söz işitmediği halde bana sinkaflı küfürler edebilen bir eşten (hatırlatmama gerek var mı bilmem erkek olan eş benim), beni sorumsuzlukla suçlarken daha kundakta olan çocuğunu gece saat 03_00da bırakıp işe giden, gece saat 23_00 ya da 24_00 de eve çocuk uyuduktan sonra gelen bir eşten bahsediyorum. Çocukla aiesi ve daha çok babası ilgilendi ve ben bunun için kendisine her ay babasına verilmek üzere 600 TL toplu vermeme rağmen babasına bazen 20,bazen 10 bazen de hiç para vermeyerk bu parayı babasına vermeyen bir eşten bahsediyorum. Şimdi eşim sadece kadın olduğu için haklı mı olacak.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Boşanma davaları] Boşanma tarihinden itibaren edinilen mallar boşanma sonrası açılacak mal davasına konu edilebilir mi?
    Sayın Üyeler, Mahkeme tarafından evliliğin butlan veya boşanma sebebiyle sona erdirillmesine karar verilmesi durumunda, edinilmiş mallara katılma...
    Yazan: dogruluk2222 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 10-11-2021, 18:31:32
  2. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında hakaret mesajı boşanma için yeterli midir?
    Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
    Yazan: Buseulu Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-05-2016, 10:35:30
  3. [Boşanma davaları] çekişmeli boşanma davasının anlaşmalı boşanma davasına dönüştürülmesi
    Merhaba, Abim 2 senedir evinden ayrı başka bir kadın ile hayatını idame ettiriyor. ayrılmak istediği eşinden 2 tane çocuğu var. biri 16 biri 18...
    Yazan: OZGENC Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 01-07-2015, 13:35:47
  4. Kesinleşen boşanma davasından sonra tekrar boşanma davası açılır mı?
    Yargıtayın onaması sonucu tedbir nafakasından bozuldu boşanma davası kesinleşti şerh konulduktan sonra.Asliye Hukuk Mahkemesi görevsizlik kararı...
    Yazan: muratmurat1 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 07-06-2014, 13:05:02
  5. Yeni Mevzuat: Genel Boşanma Nedeni - Özel Boşanma Nedeni - Boşanma Nedenleri - 4721/m.161, 162/1, 163, 166/1
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : İlgili veri linki - Konu: Genel Boşanma...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 24-12-2010, 20:23:33

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.