Duyduğuma göre artık hakim ve savcılara tazminat davası açılamayacakmış dava kamuya yönlendirilecekmiş eğer görevi kötüye kullanma varsa devlet uygun görürse rucu edebilecekmiş.
Aklıma takılan nokta
''........yargılama yapmaya ve karar vermeye yetkili ve görevli hakimlerin; memur ve diğer kamu görevlilerinden ayrı Anayasal bir statüye sahip oldukları her türlü tartışmanın dışındadır. Bu statü, hakimlerin tarafsızlığını ve dolayısıyla yurttaşa bir yargı güvencesi sağlamayı amaçlamıştır. Hakimlerin de, memur ve diğer kamu görevlileri gibi, kamu hizmeti üretme ve görme açısından yurttaşın hizmetinde (onun hizmetkarı) olduğu hiçbir zaman gözardı edilemez. Bu nedenle, yargı hakkını kullananların, yurttaşlara verdikleri zararlardan sorumluluklarının kaldırılması söz konusu değildir; bu konuda Yüksek Mahkeme Yargıtay'da temelde görüş ayrılığı da söz konusu değildir...''


Bu bağlamda anayasamızın eşitlik ilkesi gereği; memur olan bir doktor yanlışlık sonucu böbreğini alması gereken hastanın bacağını kesse bacağını kesmesi gereken hastanın böbreğini alsa olayda kast ve kötü niyet olmadığını düşünürsek görevi kötüye kullanmadan sözde edemeyiz şimdi bu hasta vergisiyle doktorun maaşını ödediği gibi kesilen bacağın tazminatınıdamı ödeyecek? Ya da olayla alakası olmayan vatandaşta mı ödeyecek ? (ben )
İsyanım var kadere.......