İmar Hukuku, idare hukuku'nun bir alt dalı olmasına rağmen, bu alanda çok fazla çalışma yapılmamıştır. Türkiye ise imar ve şehircilik alanında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Özellikle yaptırımlar ve cezalar açısından istenilen hassasiyet gösterilmemektedir. Bu konuda yaptırımların ne denli önemli olduğu ancak, yaptırımların tek başına imar ve şehircilik düzenlemelerinde yapılması gerekenler için yeterli olamayacağı ele alınmış ve bu eser bunlara ışık tutmak amacıyla yazılmıştır. Birinci bölümde, imar yaptırımlarının ne tür yaptırımlar olduğu, idari yaptırımların önemli bir bölümünü teşkil ettiği özellikleri, benzer kavramlarla karşılaştırılması, amacı, türleri, sorumluluk hukuku açısından değerlendirilmesi, daha etkin hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği ele alınmış ikinci bölümde ise; imar yaptırımlarına karşı yapısal korumanın ne şekilde gerçekleşeceği, yapısal denetimin daha etkin hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği ve öneriler sunulmuştur. Kitap, belediyelere, valiliklere, hakim-savcı ve avukatlara, müteahhitlere, mimar ve mühendislere, akademisyenlere, imar ve iskan konusunda idare ile problemleri olanlara, kısaca imar ve iskan ile meşgul olan herkese hitap etmektedir.


İmar Yaptırımları ve Yargısal Korunma hakkındaki bu hukuk kitabı Seçkin kitap tarafından basılmış olup, ilgili kitap tanıtımı otomatik olarak yayıncı sitesinden alınmıştır.
İmar Hukuku, idare hukuku'nun bir alt dalı olmasına rağmen, bu alanda çok fazla çalışma yapılmamıştır. Türkiye ise imar ve şehircilik alanında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Özellikle yaptırımlar ve cezalar açısından istenilen hassasiyet gösterilmemektedir. Bu konuda yaptırımların ne denli önemli olduğu ancak, yaptırımların tek başına imar ve şehircilik düzenlemelerinde yapılması gerekenler için yeterli olamayacağı ele alınmış ve bu eser bunlara ışık tutmak amacıyla yazılmıştır. Birinci bölümde, imar yaptırımlarının ne tür yaptırımlar olduğu, idari yaptırımların önemli bir bölümünü teşkil ettiği özellikleri, benzer kavramlarla karşılaştırılması, amacı, türleri, sorumluluk hukuku açısından değerlendirilmesi, daha etkin hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği ele alınmış ikinci bölümde ise; imar yaptırımlarına karşı yapısal korumanın ne şekilde gerçekleşeceği, yapısal denetimin daha etkin hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği ve öneriler sunulmuştur. Kitap, belediyelere, valiliklere, hakim-savcı ve avukatlara, müteahhitlere, mimar ve mühendislere, akademisyenlere, imar ve iskan konusunda idare ile problemleri olanlara, kısaca imar ve iskan ile meşgul olan herkese hitap etmektedir. kitabı ve diğer benzer hukuk kitapları için lütfen yayıncının kendisine veya web sitesine müracaat ediniz.