+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi

Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Apr 2010
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi

    Turkcell abone merkezinden aranarak ücretsiz telefon kazandığı vaadiyle kandırılıp, taahhütname okutulmadan imzalatılan ve sadece 40 lira ödeyeceği söylendiği halde 24*49 tl taahhüte imza attırılan, 3.günde durum farkedilip abone merkezine iade talebinde bulunan akrabam turkcell tarafından red cevabı aldı, taahhüt dahilindede olsa alınan ürünü belli bir sürede iadesi söz konusu olabiliyormu, bu konuda nereye başvurabilir ve ne yapabiliriz.ayrıca bilgi verilmeden,taahhütname gereğince abone olduğu kullanım paketindende çıkarılıyor. Normal tarifeye üye yapılıyor.
    Bu konuda bilgi verebilecek varsa sevinirim.fazla vakit kaybetmeden sonuçlandırmak istiyoruz. ödenecek toplam 1.200 tl ve telefon buna değmeyecek bir telefon.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi konulu yargıtay kararı ara
    Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2010
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi

    Konuya küçük bir not daha, taksitler turkcell tarafından telefon faturası üzerinden tahsil edilecek.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    İletiler
    54
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi

    konuya yanlış yerden bakıorsunuz.
    1) turkcell in taahüdnameyi size okutmak gibi bir zorunluluğu yok. siz imzalayan taraf olarak bu sorumluluğunuzu üstlenip okumalıydınız. yani taahüdname okutulmadı diye bir dava açılmaz. sözleşme zorla imzalattırıldı ise ve bunu ispatlayabiliyorsanız o zaman durum başka.
    2) sözleşmede yasalara aykırı bir durum yoksa uymak zorunda kalırsınız büyük ihtimalle. sözleşmeyi avukata incelettirirseniz daha kesin yorum alırsınız.
    3) bu olay ilk bakışta, kampanyaya katılan ve daha sonra vazgeçen bir kişiyi tanımlıyor. yani pek inandırıcılığı yok. türkcell gibi bir firmanın taksitlerleri gizleyerek size imzalattırması pek olası değil bence. çünkü bu kampanyayı ben de biliyorum ve bilboardlarda, televizyon reklamlarında internette heryerde kampanyanın bu ve benzeri tüm ayrıntılarını bas bas bağırarak zaten ilan ediyorlar. yanlız turkcell musteri hizmetlerinden aranarak ücretsiz telefon kazanıldığının söylendiğini belirtmişsiniz. ki bu resmen dolandırıcılık ve böyle bir uygulamaya turkcell tevessül etmez gibi geliyor yine bana. bunu ıspatlarsanız o başka...

    turkcel den değişik şekillerde kazıklar yedim ben de ama hepsi kılıfına iyi uydurulmuş ve kendi içinde mantığı olan şeylerdi. bu anlattığınız gibi resmen dolandırıcılık sayılabilecek şeyler değildi.

    Yine de konuyu yasal zemine taşımak isterseniz başvuracağınız adres, tüketici mahkemesidir. ürün bedeli tüketici sorunları hakem heyetinin yetki sınırını aşıyor.

    not: hukukçu değil, hukukseverim. bu nedenle kesin adım atmadan önce avukat arkadaşlardan yorum bekleyin ya da avukatınızla konuşun.
    Konu maximus___ tarafından (27-04-2010 Saat 02:18:22 ) de değiştirilmiştir.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2010
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Turkcell sabit ödemeli telefon satışı problemi

    sayın maximus, geçde olsa yazmak istedim
    öncelikle ilginize ve bilginize teşekkürler.sizin tarafınızdan bakınca evet konuya yanlış tarafdan bakılıyor gibi görülüyor.
    ana konudada bahsettiğim üzere konunun muhattabi birebir turkcell diil turkcell adına hizmet veren bir abone merkezi.konuyla ilgili gelişmeleride belirtmek istedim burada aynı sıkıntıyla karşılaşan olursa lürfen sessiz kalmasın.sonuna kadarda hakkını arasın. bu tarz satış olaylarından bayilerin prim aldığı gerçeğinden yola çıkarak kandırmacanın yada aldatmacanın turkcell tarafından diilde şahıslar tarafından prim almak adına turkcell adı kullanılarak yapıldığını belirtmek isterim.
    dediğiniz doğrudur ortada kampanyaya katılan ve sonrada vazgeçen biri vardır,ama kampanyaya vaat edilen şartlarda katılmadığını öğrenince vazgeçen biri vardır bunada dikkatinizi çekerim.
    bizdeki gelişmeye gelince,, bayiye yapılan aldatmacanın farkındalığı belirtilerek, başka bir turkcell çalışanı vasıtasıyla ( ki üzgünüm bunu ancak içerden birne yaptırabildik ) olayın şikayet dilekçesini turkcelle ileterek,bayi adı ve bu olayın gerçekleşmesine vesile olan kişinin de adına vererek itirazda bulunuldu.sanırım olay daha fazla dallanıp budaklanmasın diye (yada sadece bize göre bu düşünce ile) buna vesile olan bayide olayı doğruladığı için iade işlemi kabul edildi.
    özellikle belirtiyorum,yanlış bilgi verdiğini bayi çalışanı kendide kabul etti.
    ilgili konuda sıkıntı yaşayanların bilgisine
    teşekkürler

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Ön Ödemeli Konut Satışı Banka Sorumluluğu hakkında
    Merhaba, 2015 yılı Ocak ayında müteahhit firma ile noterden ön ödemeli konut satış vaadi sözleşmesi imzalayarak,bankadan kredi kullandım.Projenin...
    Yazan: murat2929 Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 07-09-2018, 11:52:58
  2. Sabit Telefon Hatları için geçmişe dair telefon kayıtları
    değerli site yöneticileri, kendi adıma kayıtlı olan sabit hat telefonumun yani ev telefonumun, 2007 mart ve nisan aylarına ait görüşme dökümlerini...
    Yazan: rageof Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 02-03-2010, 16:21:15
  3. Sabit Telefon Borcu
    Merhabalar, 154 ytl civarinda sabit telefon borcum vardı. bu borcu nezaman ödediğimi hatırlamıyorum fakat eve gelen faturalardan ekim ayından bu...
    Yazan: delcom Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 04-06-2009, 20:31:26
  4. Türk Telekom'a Sabit ücret Darbesi, Sabit Telefonda Her Ay Mecburi Ödenek Olan Sabit 10 YTL Ücrete Son
    Birkaç gün öncesinde radiodan duymuştum Telekom "sabit ücret" adı altında almış olduğu paraları geri ödeneceğini duymuştum. Google amcada yaptığım...
    Yazan: |DeFCoN| Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 6
    Son İleti: 18-03-2009, 20:46:14
  5. Sabit Telefon Borcu
    İyi qünler kolay gelsin,sorum şöyle benim 2006da ağrıda üniversite okurken internet alabilmek için bir telefon hattı aldım ama sadece internet...
    Yazan: uLtrAsLaN_31 Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 19-02-2009, 17:03:53

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.