+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Maddi Hata

Maddi Hata Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Adana
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Maddi Hata

    Merhaba,
    ben üniversite artık yıl öğrencisiyim.Bu dönem 5, ikinci dönem 2 ders olmak üzere toplamda 7 dersim vardı dönem başı itibariyle ve not ortalaması sıkıntım yoktu.Bu dönem aldığım 5 dersten 1'inde büyük problemler yaşadım.Dersin vizesine çok iyi çalıştım ve gerçekten hakettiğim notun en az 70 olması gerekiyor diye bekliyordum.Final sınavı için ilan edilen tarih ve saatte (08/01/2010 saat 13:00) hazır olarak bekliyorduk.Hocamız sınavı unutmuş ve saat 14.30'da gelmişti.Öğrenciler olarak sınavı yapıp yapmayacağını sorduğumuzda ''İtler beni burada ne bekliyorsunuz, diğer binaya gidin'' diyerek gelecekte belki çok farklı konumlara gelecek olan biz gençlere hakaret etti.Saat 15.00'da başka sınav olduğundan dolayı iptal edildi ve bizim bölüm başkanının yanına giderek vize sınavlarının hala açıklanmadığını ve hocanın art niyetli okumasından rahatsız olacağımızı belirttik.Hocamız da bugün vizeleri açıklattıracağım çocuklar merak etmeyin diyerek bizi sakinleştirdi.Evlerimize geçtiğimizde notların açıklandığını gördük ve bu dersten geçmek için 50'ye razı olan ve 70 bekleyen ben 36 almışım.11 Ocak Pazartesi günü hemen vizeye maddi hata dilekçesi ile başvuruda bulundum.Normalde 1 hafta içersinde sonuçlanması gerekiyorken olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi tarafıma.21 Ocak tarihinde de notumuz açıklandı ve FD ile kaldım.İdare Mahkemesi'ne başvurabilmem için maddi hata sonuçlarını almam gerekiyor sanırım.Bu arada hocamızın ne yazık ki ruhsal açıdan psikoloik sıkıntıları var, sonuçta bir eğitimci olduğundan dolayı saygı duyuyorum ve bundan dolayı bunu burada açıklamak istemiyorum.Sınıf içersindeki davranışlarını, bizlere hakaretlerini de mahkemeye sunacağız (ben ve diğer öğrenciler).Bugün de final sınavına maddi hata dilekçesi verdim.Şimdi benim vize maddi hata itirazıma cevap vermeden nasıl finalleri okuyup değerlendiriyor anlamadığım 1. soru bu, 2. soru ise böyle bir süreçte bildiğim kadarıyla İdare Mahkemesi belirli bir hoca atıyor ve o değerlendiriyor kağıdı, bu kişi bizim fakülteden mi olur yoksa bu konularda biraz daha hassas davranılıyor mu?Hocanın hakaretlerinden dolayı maddi tazminat davası açmayı da düşünüyoruz öğrenciler olarak.Bu dersten mahkeme kararı ile geçersem kaybedeceğim sürenin sıkıntılarını ben yaşayacağım ve 3 ders sınavına girme imkanım varken giremememin hesabını kim verecek?Mahkeme sonucuna ne kadar sürede ulaşırım ve bunun için bir avukat bulmam gerekiyor mu?Son olarak belli bir ücret ödüyor muyum?
    Şimdiden anlayışınız için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.
    Saygılarımla,



    Hukuki NET Güncel Haber

    Maddi Hata konulu yargıtay kararı ara
    Maddi Hata konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Üniversiteye itiraz dilekçenize olumlu veya olumsuz bir cevap verilmemişse, dilekçe tarihinden itibaren 60 gün beklemeniz gerekir. Bu sürede yine bir cevap verilmez ise bu idarenin dilekçenizi zımnen reddettiği manasını taşır. 60günlük süre bitince Üniversitenizin bulunduğu ildeki İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurmalı bir iptal davası açmalısınız. Aynı dava dilekçesinde maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz. Mahkeme harcı için 100 TL civarında bir masrafınız olacağını düşünüyorum. Tazminat talebinde bulunursanız talepte bulunduğunuz tazminat miktarının binde 54'ü kadar nispi harç ödersiniz ve bunun dörtte biri dava dilekçenizi verdikten sonra peşin olarak sizden alınır. Size hakarette bulunulduğunu düşünüyorsanız, Üniversitenize en yakın Cumhuriyet Savcılığı'na arkadaşlarınızla beraber bir dilekçe ile müracatta bulunabilirsiniz. Ceza Hukuku yönünden bir suç oluşmuşsa, Savcı zaten gereğini yerine getirecektir diye düşünüyorum. Avukatla ilgili olarak bulunduğunuz ilin Barosuna müracatta bulunarak Adli Yardım Servisinden yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum. Dava sırasında sınav kağıdınız bilirkişi tarafından incelenir. Bilirkişi muhtemelen başka bir üniversiteden aynı branştaki bir öğretim üyesi olur diye düşünüyorum.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Adli yardım her isteyene verilmez. Bu yüzden baroları lüzumsuz uğraştırmayın. Adli müzaharetin şartları vardır ve en önceliklisi fakirliğin ispatıdır.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Mutlaka her talepte bulunan adli yardım alamaz. Ben de zengin birisine git adli yardım talebinde bulun dememişim. Bir üniversite öğrencisine böyle bir şansı olduğunu duyurmuşum. Eğer bir üniversite öğrencisinin adli yardım talebi baroları lüzumsuz uğraştırmak ise Adli Yardım Yönetmeliği ve Baro Adli Yardım Bürolarının esbab-ı mücibesi nedir acaba? Böyle bir müracaat zaten müracaatçının fakirliği yönünden baroca araştırılacak ve belge aranacaktır.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Adana
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle,

    davayı çok geç kalmadan açtım.Bilirkişi ücretini ve yatırmam gereken ücretleri yatırdıktan sonra üniversiteden savunma istendi, üniversite savunmasını gönderdi ve benim YD istemimin reddine ve avukatlık ücretlerinin de tarafıma yükletilmesi ile ilgili olarak bir savunma verdiler.Mahkeme de
    isteklerini reddederek Konya'ya davayı gönderdi ve burada bulunan üniversitede görevli biri Prof. olmak üzere atanan 3 hocanın kağıdımı değerlendirilmesi konusuna karar verdi.
    Bu arada yukarıda belirttiğim gibi vize notlarımızı finalden 1 gün önce açıklamıştı sistemde, bugün öğrenci yönergesine baktım, sınavla ilgili bir maddede ''Arasınav notu, bir sonraki sınavdan en geç 1 hafta önce açıklanmak zorundadır'' diye, oysa bizim 1 gün önce açıklanmıştı.Benim bu davayı kazanmam durumunda(sonuçta dersimin durumu belli olmadığı için okulum uzuyor, ve hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşıyorum) tazminat davası açma hakkım bulunuyor mu?Bu davalar uzun sürer mi, kazanma olasılığım neler olabilir?
    İyi çalışmalar diliyorum,

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    İdare Mahkemesinin YD ve esas kararı lehinize olursa bile bunun temyiz ve karar düzeltme süreçleri de olacaktır. Tüm süreçler lehinize olursa kararın kesinleşmesi ancak 2-3 yılda olur diye düşünüyorum. Karar lehinize olur ve kesinleşirse, kesinleşen mahkeme kararının size tebliğinden itibaren 60 gün içinde tabiki Üniversiteye maddi ve manevi tazminat davası açma hakkınız vardır. Davaların nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Adana
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Öncelikle bilgilendirmenizden ve yardımlarınızdan ötürü teşekkür etmek istedim, bununla beraber olarak birtakım bilgileri de vereyim size müsadenizle.

    1. idare mahkemesinin atadığı hakim ile görüştüm, o bana bu davaların dersle alakalı olduğundan dolayı çok uzun sürmeyeceğini söyledi.Eğer sizin dediğiniz gibi 1 ders yüzünden 2-3 yılı bulursa benim okulum(hayatım) tamamen uzar.Dava şu anda Konya'ya gönderilmiş ve kısa sürede değerlendirilerek bize dönüşünün olacağı söylendi.Bu davaların çok sayıda olduğunu ve kazanılan davanın da sayısının fazla olduğunu belirttiler.
    Bu davanın seyri ile ilgili olarak şu an benim bu dersten almış olduğum FD artık geçersiz, atanan komitenin vereceği not ne olursa olsun onun geçerli olacağını mı anlamam gerekiyor?

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    1.184
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Davada eğer YD kararı alınırsa ve diğer yargılama süreçleri lehinize işlerse okunuluzla ilgili hiçbir kaybınız olmaz. Önemli olan şimdilik YD kararını almaktır. Dava YDli olduğu için İdare Mahkemesinde birkaç ayda sonuçlanabilir ancak temyiz ve karar düzeltme aşamaları eğer YD talebi olmazsa en az 1,5 yıl sürer diye düşünüyorum. Evet komite ne not verirse bundan sonra artık o not geçerli olacaktır. Umarım YD ve YD itiraz kararları lehinize olur.

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Adana
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Çok teşekkür ediyorum, yi çalışmalar diliyorum.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Adana
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maddi Hata

    Davamız Konya'ya atanmış, umarım kısa sürede sonucu belli olur.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

maddi hata nedir

maddi hata dilekcesi kac gunde sonuclanirhukukta maddi hata nedirmaddi hata ne demektirmaddi hata ne demekhttps:www.hukuki.netshowthread.php66867-Maddi-Hatauniversitelerde maddi hata ne demekmaddi itiraz ne demekmaddi hata evreleriMaddi hatta nedirMaddi hata dilekçeleri en geç ne zamana sonuçlanırmaddi hata dilekçesi cevabimaddi hatasınavda maddi hata nedirüniversitede maddi hata dilekçesi kac gunde sonuclanirmaddi hata dilekçesi kaç günde sonuçlanırmaddi hata dilekçesi cevaplama ne zamanmaddi hata dilekçesi ornekmaddi hata yolu nedemeküniversitede maddi hata dilekçesimaddi hata sinavceza mahkemesi kararında maddi hataMaddi hata nedir hukuk net
Forum

Benzer Konular :

  1. Gerekçede Maddi Hata?
    asliye hukuk mahkemesinde sonuçlanan ve kesinleşen bir davanın gerekçe kısmında tarafların birinin ismi sehven yanlış yazılıyor.bunu düzelttirmenin...
    Yazan: brave79 Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 19
    Son İleti: 03-11-2013, 14:05:16
  2. Maddi Hata Dilekçe Örneği
    Maddi Hata Dilekçesi örneği iletir misiniz? Yaklaşık 8 tane avukat aradım hepsi çok yoğun...
    Yazan: TUGANA Forum: Program, Dilekçe ve Matbu Evrak
    Yanıt: 1
    Son İleti: 15-01-2013, 15:27:45
  3. Gerekçede Maddi Hata?
    yaş büyütme davasında gerekçede babamın ismi yanlış yazılmış mesela ali iken hasan gibi ama hüküm kısmında bilgilerim doğru kimliğimde değişti yine...
    Yazan: brave79 Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 4
    Son İleti: 05-08-2010, 20:54:17
  4. Maddi hata davası
    Merhabalar, Aşağıdaki gibi bir maddi hata dilekçesi hazırladım. Dilekçenin usullere uygunluğu hakkında neler söyleyebiliriz? Zira ilk kez dava...
    Yazan: aceliksu Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 16
    Son İleti: 09-03-2010, 19:01:44
  5. Karar düzeltmede maddi hata
    tahliye davası için yaptığımız karar düzeltme talebimiz parasal alt sınırın (6 milyar) altında olduğu gerekçesiyle esasa girilmeden red edildi. Söz...
    Yazan: msenol Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 24-07-2005, 10:55:03

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.