11/9'dan sonra Batı'da güvenlik alanında bireysel özgürlükleri oldukça sınırlandıran ve hatta yasaklayan tedbirler alınmaya,yasaklar uygulanmaya başladı.Her gün basında yeni bir önlem haberi okuyabiliyoruz;uçaklarda sıvı madde taşınmasının yasaklanması,tüm vücudu çıplakmış gibi gösteren X-Ray cihazlarının kullanılması vbg.
Alınan bu önlemler,kişinin vücut mahremiyeti,seyahat özgürlüğü (bazı ülke vatandaşlarının ABD'ne girişine yasak getirildi),herkese eşit muamele gibi Batı'nın temel insan hakları başlığı altında bizlere örnek gösterdiği uygulamaların sadece birer İdea oldukları ortaya çıkmaya başladı.
Batı'lıların gerçekten kendi devlet menfaatleri söz konusu olduğunda Tanrı buyruğu bile olsa dikkate almadıkları desturlar,onların gerçek birer Makyevalist olduklarını ortaya koymakla beraber,bu tedbirlerin haksız yere alınmadığı da gün gibi ortadadır.
Her ne kadar bir başka ülkeye saldırmak isteyen süper güçler,Irak'ın nükleer silahlarının yarattığı savaş yada güvenlik sorunu örneğinde olduğu gibi gerçekte var olmayan tehlikeleri varmış gibi gösterme ve dünya kamuoyunu ikna (!) etme yeteneğine sahipse de,sadece şiddetten beslenen terör örgütleri ve teröristlerin varlığı daha büyük bir gerçektir.

Son dönemde Türkiye'nin vize uygulamasını kaldırdığı ülke sayısı 6'ya yükselirken,bir dönem meşhur El Ezher üniversitesinin varlığı nedeniyle tehlikeli ülke addedilen Mısır'ın bizimle olan vize uygulamasının kaldırmak istememesinin nedeni,bizim diğer bölge ülkeleri ile yapılan bu vize uygulamama sözleşmeleri olabilir mi ?
Yani Mısır,bölge ülkelerinde kolayca barınak ve lojistik destek bulabilecek terör örgütü mensuplarının Türkiye üzerinden kendi ülkelerine sızmasından mı endişe ediyor ?

Eğer söz konusu endişe Batılı ülkeler tarafından da paylaşılırsa,yakında Türk vatandaşlarının vize alma ve seyahat etme özgürlüklerinin daha da kısıtlanabileceği hatta yasaklanabileceği kaygısı nasıl bertaraf edilebilir ?

Bazı Avrupa ülkeleri şimdiden kendi hür iradeleriyle oluşturdukları ortak vize uygulamasını (Schengen ülkeleri için) Türkler için şimdiden askıya aldılar ve hangi ülkeye gidilecekse oradan vize alınması şartını getirdiler.Yani bir Almanya vizesi ile Fransa'ya veya Belçika'ya artık seyahat edemeyeceğiz.
İtalya'nın iş adamlarımız için getirmeyi vaad ettiği 5 yıllık vize uygulaması ise bu uygulamada sadece paravan maksatlı gibi görünüyor.Zaten bu uzun süreli vizenin hangi koşullarda verilebileceği hakkında detaylı bir bilgi de ortada yok.Herkes bilmektedir ki,bir yabancıya ülkeye giriş izni verip vermemek,tamamen o ülkenin hakimiyet prensiplerine bağlıdır ve uygulamalara karşı hiç bir hukuki yola başvurulamaz.