+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 15´e kadar toplam 15 ileti bulundu.

Konu: Hayatın anlamı nedir?

Hayatın anlamı nedir? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    KUSURSUZ OLMAK

    Cin'de bir adam, hergun boynuna dayadigi kalin sopanin iki ucuna asili, testilerle dereden, su tasirmis evine.. Bu testilerden birinin yan kisminda catlak varmis.

    Digeri ise hic kusursuz ve catlaksizmis ve her seferinde, bu kusursuz testi adamin doldurdugu suyun tumunu tasir,ulastirirmis eve..... Ama uzun bir yolu yuruyerek boynunda tasidigi testilerden catlak olani, eve yari dolu olarak varirmis. 2 sene hergun bu sekilde gecmis..Adam her iki testiyi suyla doldurmus ama evine vardiginda sadece 1,5 testi su getirmis...

    Tabii ki kusursuz, catlaksiz mukemmel testi cok gururlaniyormus vazifesini mukemmel yaptigi icin.
    Fakat zavalli catlagi olan kusurlu testi, cok utaniyormus, doldurulan suyun sadece yarisini eve ulastirabildigi icin de cok uzuluyormus.
    2 senenin sonunda goruslerine gore, yapmasi lazim gelen gorevi yapamadigi dusuncesiyle, irmak Kenarinda adama;
    - Kendimden utaniyorum. Su yanimdaki catlak nedeniyle, sular evine gidene kadar sizip gidiyor, demis.

    Adam testiye;
    -Goremedin mi? Yolun senin tarafinda olan kismi ciceklerle dolu.
    Fakat kusursuz testinin tarafinda hic yok..Cunku ben basindan beri senin kusurunu, catlagini biliyordum.. Senin tarafina cicek tohumlari ektim. Ve hergun o yolda ben su tasirken, sen onlari suladin.. 2 senedir o guzel cicekleri toplayip, masamin ustunu dekore ettim. Sen kusursuz olsaydin, o catlagin olmasaydi, evime boyle guzellik ve zerafet veremiyecektim" diye cevap vermis..
    Hikayeden alacagimiz ders:

    Herbirimizin kendine has kusurlari vardir..Hepimiz birer catlak testiyiz. Fakat sahip oldugumuz bu kusurlar ve catlaklar hayatlarimizi ilginc yapan, mukafatlandiran, renklendiren..ozelliklerimizdir.

    Etrafinizdaki her kisiyi, olduklari gibi kabullenin. Dislarindaki kusurlara degil, iclerindeki guzelliklere, bakip, gorun...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Hayatın anlamı nedir? konulu yargıtay kararı ara
    Hayatın anlamı nedir? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    KAHVE TİRYAKİLERİ DER Kİ;

    Bir zamanlar, her şeyden sürekli şikayet eden; her gün hayatının ne kadar berbat olduğundan yakınan bir kız vardı. Hayat, ona göre, çok kötüydü ve sürekli savaşmaktan, mücadele etmekten yorulmuştu. Bir problemi çözer çözmez, bir yenisi çıkıyordu karşısına. Yine kızın bu yakınmaları karşısında, mesleği aşçılık olan babası ona bir hayat dersi vermeye niyetlendi.

    Bir gün onu mutfağa götürdü. Üç ayrı cezveyi suyla doldurdu ve ateşin üzerine koydu. Cezvelerdeki sular kaynamaya başlayınca, bir cezveye bir patates, diğerine bir yumurta, sonuncusuna da kahve çekirdeklerini koydu.

    Daha sonra kızına tek kelime etmeden, beklemeye başladı. Kızı da hiçbir şey anlamadı, bu faaliyeti seyrediyor ve sonunda karşılaşacağı şeyi görmeyi bekliyordu. Ama o kadar sabırsızdı ki, sızlanmaya ve daha ne kadar bekleyeceklerini sormaya başladı.
    Babası onun bu ısrarlı sorularına cevap vermedi. Yirmi dakika sonra, adam, cezvelerin altındaki ateşi kapattı. Birinci cezveden patatesi çıkardı ve bir tabağa koydu. İkincisinden yumurtayı çıkardı, onu da bir tabağa koydu. Daha sonra son cezvedeki kahveyi bir fincana boşalttı. Kızına dönerek sordu:

    - Ne görüyorsun ?
    - Patates, yumurta ve kahve ? diye alaylı bir cevap verdi kızı.
    - "Daha yakından bak bir de" dedi baba, "patatese dokun."

    Kız denileni yaptı ve patatesin yumuşamış olduğunu söyledi.

    - "Aynı şekilde,yumurtayı da incele."

    Kız, kabuğunu soyduğu yumurtanın katılaştığını gördü.
    Sonunda kızının kahveden bir yudum almasını söyledi. Söylenileni yapan kızın yüzüne, kahvenin nefis tadıyla bir gülümseme yayıldı.

    Ama yine de bütün bunlardan bir şey anlamamıştı:

    - Bütün bunlar ne anlama geliyor baba?
    Babası, patatesin de, yumurtanın da, kahve çekirdeklerinin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, yani kaynar suyun içinde kaldıklarını anlattı. Ama her biri bu sıkıntı karşısında farklı tepkiler vermişlerdi.

    Patates daha önce sert, güçlü ve tavizsiz görünürken, kaynar suyun içine girince yumuşamış ve güçten düşmüştü.
    Yumurta ise çok kırılgandı; dışındaki ince kabuğun içindeki sıvıyı koruyordu. Ama kaynar suda kalınca, yumurtanın içi sertleşmiş katılaşmıştı.

    Ancak, kahve çekirdekleri bambaşkaydı. Kaynar suyun içinde kalınca, kendileri değiştiği gibi suyu da değiştirmişlerdi ve ortaya tamamen yeni bir şey çıkmıştı.

    - Sen hangisisin? diye sordu kızına. Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki vereceksin ? Patates gibi yumuşayıp ezilecek misin? Yumurta gibi kalbini mi katılaştıracaksın ? Yoksa, kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygularını olgunlaştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi vereceksin?

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Hayatın anlamı nedir?

    Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hayatın bir anlamı insanın öleceğini bilen tek canlı olmasından kaynaklanan bir değerdir aslında... Keşkeler yapılan hatalar istenipte yapılamayan şeyler için denir öyleyse ıskalamamakta yarar var. Elbette yolun sonuna kadar gidilecek ama o yolun ne olduğunu bilmek çok önemli yolun sonu nedir ki? Avukat için baro başkanı tanınmış ve zengin bir avukat olmak mı? Savcı için cumhuriyet baş savcısı olamk mı? Subay için genelkurmay başkanı olmak mı? nedir ? Yolun sonu bunların hiçbiridir. Yolun sonu erdemli bir yaşam sürerek onurlu ve yararlı bir insan olabilmektir. Kimsenin arkasından kötü laf edemeyeceği bir kişi olmaktır. Kendisinew ailesine vatanına vede dünyaya muhabbetle hizmet etmektir. Yaşadığının farkına varmak yaşanacak dünya üretmektir. İnsan gibi insan olabilmektir. yolun sonu gerisi lafı...
    Bir Fincan Kahve



    Talebeleri, eski üniversite profesörünü ziyarete gider. Onlara kahve ikram etmek isteyen profesör, mutfağa girer; yanında büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere değişik tarzda ucuz ya da pahalı çeşitli kahve fincanlarıyla geri döner.

    Herkes bir fincan seçip kahvesini yudumlarken profesör konuşur: "Fark ettiyseniz pahalı görünenler alındı, geriye ucuz ve sade olanlar kaldı. Emin olun, fincan, kahvenin kalitesine hiçbir şey katmaz. Hepiniz aslında kahve içmek istiyordunuz. Ama en iyi fincanlara yöneldiniz; sonra da birbirinizin fincanını süzmeye başladınız."

    Talebeler merakla profesörü dinlemeye devam eder.

    Profesör sözlerini şöyle sürdürür: "Hayat kahveye benzer. Makam ve parayı ise fincanlar temsil ediyor. Onlar, sadece, hayatı tutabilmek için araçlardır; seçtiğimiz fincan, yaşadığımız hayatın kalitesini belirleyen bir unsur değildir aslında. Ama bizler, bazen, fincana odaklanarak kahvenin tadını çıkarmayı unuturuz. Kahvenizin tadına varın. En mutlu insanlar, her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartanlardır. "



    Alıntı

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    Nerede
    TÜRKİYE
    İletiler
    474
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Hayatın anlamı nedir?

    Hayatın anlamı nedir?
    Mutlu ve huzurlu olmak..
    Tabi bu göreceli bir kavram
    Evlisinizdir diyelim ve çocuğunuz/çocuklarınız vardır
    Eşinizi sevmeyebilirsiniz
    Yaşamınızı çocuk/çocuklarınıza adamaşsınızdır
    Onların mutlulukları yaşam kaynağınız olmuştur
    Bir gün gelir ve bu evlilik denen akde son verirsiniz
    Huzur duygusunu yaşarsınız
    Yine de bir hüzün kaplar içinizi
    Yalnızlık duygusu üzerine..

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Feb 2010
    Nerede
    ADANA
    İletiler
    69
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Hayatın anlamı nedir?

    Hayatın anlamı benim için anneliktir, dünya tatlısı bir kızım oluncaya kadar hayat benim için sıradandı.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hayatın anlamı nedir kısaca

hayatın anlamı nasıl bulunurhayatın anlamı nedir hikayehayat ve anlamı nedirhayat ne demek sözlük anlamıhsyatIn anlami nedir kisa bilgihayatın anlamı ile ilgili kompozisyonhayatın anlamı nedirsenin icin hayatin anlami nedirhayatımın anlamı ne demek sözlüktehayatin anlami hakkinda kompozisyonhayatınanlamınedir.comhukukun anlamıkısa bilgihayatın anlamı ne demek komposizyonhayatın anlamı nedir kompozisyonhayat kelimesi sana neyi ifade ediyorbenim için hayat nedir kompozisyonhayat ve anlamı kısahayatin anlami nedir sorunun hikayesihayatin anlami kosacahayatin anlaminedirhayat nedir sözlük anlamıkanata gore hayatin anlamihayatin anlami nedi kisasenin icin hayatin anlami ne
Forum

Benzer Konular :

  1. Kapalı(Takipsizlik) anlamı nedir?
    Saygı değer Hukukçu arkadaşlarım. lütfen bu sorum için mümkünse 2 dakikanızı ayırabilirseniz çok memnun olurum. birkaç tane icram var. e-devlet...
    Yazan: osmanbenek Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 03-11-2015, 22:25:33
  2. Üye isminin başında yer alan 4/B nin anlamı nedir?
    Sitede bazı üyelerin isimlerinin yanına 4/B şerhi düşülmüş:) bunun bir anlamı var mı merak ettim.
    Yazan: cagjackal Forum: Site Hakkında
    Yanıt: 2
    Son İleti: 26-11-2012, 22:25:55
  3. Yargıtay bozma anlamı nedir
    ist bakırköy deki işe iade davasını kazandık ve işveren temyize gitti mahkeme 1.5 yıl sürdü yargıtaydada 2 yıl gibi oldu ve sonuçlandı yargıtayın...
    Yazan: salim78 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 07-01-2012, 08:27:13
  4. Ek Süre Talebinin Anlamı Nedir?
    hukuk cahili bir genç olarak avukatımdan beni yönlendirmesini beklerken, kendisi de benim talebimi beklemiş ve yarınki duruşmama bu yüzden...
    Yazan: toprak53 Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 1
    Son İleti: 21-03-2011, 19:03:15
  5. Bu terimin anlamı nedir?
    acaba kararda yazan şu cümle ne demek? -bozmayı gerektirmiş sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan diğer yönleri...
    Yazan: gzm_http Forum: Program, Dilekçe ve Matbu Evrak
    Yanıt: 1
    Son İleti: 26-06-2009, 20:41:48

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.