Alıntı klmakn rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
merhaba
Ecevit affı olarakda bilinen af yasası gereği görevi kötüye kullanma suçundan yargılanan kişi yargılama bitmeden affa uğramıştır. Yani ne beraat etmiştir nede ceza almıştır.suç ertelenmiştir.
Aynı yasa gereği suç tekrarında ilgili dosya açılacaktır ve yeni benzer suçla bu affa uğrayan suçla birlikte yargılanacaktır..yani benim yorumum böyle..
soru şudur.
benzer suçun ilk suçdan sonraki zamanı 5 yılmıdır...ve affolduğu tarihdemi başlar bu 5 yıl yoksa affolan:ertelenen suçun olduğu tarihdemi
saygılarımla
Zamanaşımı ilk suçun işlendiği tarihten başlar affa uğradığı andan itibaren değil. Yalnız şuna dikkat etmeniz gerek, 5 yıllık zamanaşımı süresi (eski TCKya göre böyle) normal zamanaşımı süresidir. Sanık hakkında dava zamanaşımını kesen nedenler olmuş ise 7,5 seneye kadar uzar. Bahsettiğiniz olayda dava zamanaşımı kesilmiştir. Özetle suçun işlendiği tarihten itibaren 7.5 sene geçtikten sonra 2. suç işlenmiş ise önceki suçtan yargılama yapılmaz. Umarım çok karışık anlatmadım. Tam her iki suçun suçun işlendiği tarihi yazarsanız zamanaşımını hesaplayabilirim.