+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Cinsiyet Değişikliği

Cinsiyet Değişikliği Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Nov 2003
    Nerede
    bilecik, Türkiye.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cinsiyet Değişikliği

    27 yaşındayım bursada programcı olarak çalışıyorum. Transeksüel yapıdayım ve cinsiyet değiştirme operasyonu için mahkemeye başvurma aşamasına geldim. Eskişehir osmangazi tıp fakültesinde 3 yıldır terapi alıyorum. Mahkeme için gereken Psikiyatrist raporunu aldım.İkametim Bilecik/Bozüyük ama bursada çalışıyorum. Bu mahkeme için asliye hukuk a ikametimin olduğu yerde başvurmam şart mı?Bizim orada tanınıyorum ve kimsenin duyupda hakkımda konuşulmasını istemediğim için Eskişehirde başvurmak istiyorum. Ben şimdi operasyon istemiyle mahkemeye başvuracam ve mahkemede beni hastaneye gönderecek. Kanunda Eğitim ve araştırma hastanesi diyor. Eskişehirdede eğitim ve araştırma hastanesi sadece Osmangazi tıp var. Bende orada doktora gittiğim için mahkemeye delil sunmam kolay ve çabuk olacak çünkü raporum orada hazır.Kısaca ikameti eskişehiremi aldırmam gerekiyor. Yoksa bozüyükte ikamet ettiğim halde Eskişehirden açabilirmiyim davayı. Teşekkürler
    Saygıyla



    Hukuki NET Güncel Haber

    Cinsiyet Değişikliği konulu yargıtay kararı ara
    Cinsiyet Değişikliği konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Sep 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    166
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    Açarsın kardeşim sen üzülme. kestirmeye niyetlendin ya, her yerde kestişrisin.
    Ama anlamadığım bi şey var.İkametgahın Bozüyük, hastane Eskjişehir. Bursayı niye karıştırdın. Bursada çalışıyorum deyince durumun kesinlik mi kazanıyor?

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Nov 2003
    Nerede
    bilecik, Türkiye.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    Sayın hukuk sever öncelikle verdiğiniz cevaba saygı duyuyorum fakat değişim operasyonu female to male olarak gerçekleşecek. Yanlış bir saptama var ve onu düzeltmek istedim. Haklısınız Bursa yı karıştırdım çünkü ikametim bozüyük olduğu için davayı eskişehirde açamazsam iş dolayısı ile ikameti bursaya aldırıp bursada açma ihtimalim olabilir. Tabi eğer asli davalarda ikamet şartı aranıyor ise. Bu arada ben adliyeye gidip konu ile ilgili bilgi aldım. Öyle bir şart olmadığını öğrendim. Bu durumda bana başvuru için dilekçe örneği gönderebilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    Sayın gokcemt;
    durumunuz yüksek teknik bilgi gerektirdiğinden tıbbi süreçte dahil olmak üzere mutlaka avukat yardımı alınız.

    İkamet şartı olduğunu bende düşünmüyorum. Ama ikametgahınızı aldırabilrisniz yine de.

    Size birde araştırma hastanesinin olmasına ilişkin bir yargıtay kararı ve ilgili kanun maddesini okumanızı öneririm.
    Cinsiyet değişikliğinde

    Madde 40 - Cinsiyetini değiştirmek isteyen kimse, şahsen başvuruda bulunarak mahkemece cinsiyet değişikliğine izin verilmesini isteyebilir. Ancak, iznin verilebilmesi için, istem sahibinin onsekiz yaşını doldurmuş bulunması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmi sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şarttır.

    Verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporuyla doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilir.

    T.C. YARGITAY
    2.Hukuk Dairesi

    Esas: 2005/17485
    Karar: 2006/1343
    Karar Tarihi: 13.02.2006

    ÖZET : Söz konusu dava cinsiyet değişikliği talebine ilişkindir. Kadın olan biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesine izin verilmesini, yasal koşullar gerçekleştiğinde de nüfus kaydında buna uygun cinsiyet ve isim düzeltilmesinin yapılmasını istemiştir. Nüfus kaydında kadın olan davacının, alınan raporlara göre kendini erkek gibi hissettiği ve kadın cinsel organlarına sahip olmadığı için davacıya cinsiyetini değiştirmek için izin verildiği ve kararın kesinleştiği anlaşılmıştır. Devam eden aşamada davacıya cinsiyet değişikliğinin yapıldığına dair resmi sağlık kurulu raporu sunması için imkan tanınıp sonucuna göre karar verilmesi gerekirken gerçekleşen uygulama hukuka aykırıdır.

    (4721 S. K. m. 40/1-2)

    Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

    Karar: Davacı Türk Medeni Kanununun 40. maddesi uyarınca kadın olan biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesine izin verilmesini, yasal koşullar gerçekleştiğinde de nüfus kaydında buna uygun cinsiyet ve isim düzeltiminin yapılmasını istemiştir.

    Yerel mahkeme bu isteği; dosyada bulunan raporda davacının ürolojik olarak erkek dış genital organlarına sahip bulunmadığı gerekçesiyle reddetmiş, karar davacı tarafından temyiz edilmiştir.

    Davacının dava tarihinde onsekiz yaşından büyük, bekar, kadın olarak nüfusta kayıtlı bulunduğu, transseksüel yapıda olup Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniğinde dört yıllık izleme sonucunda cinsiyetinin erkek olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından zorunlu bulunduğu dosyadaki tıbbi belge ve raporlardan anlaşılmaktadır.

    Mahkeme Türk Medeni Kanununun madde 40/1 uyarınca davacıya kadın olan cinsiyetinin erkek olarak değiştirmesi için 23.11.2004 tarihinde izin vermiş, karar temyiz edilmeyerek kesinleşmiştir. Davacının, izin kararından sonra geçirdiği tıbbi operasyon sonucu düzenlenen raporda: "Labium minuslarının" çıkartıldığı, vajinanın kapalı olduğu, ürolojik olarak erkek dış genital organlarına sahip olmadığı, bununla birlikte kadın cinsel organlarına da sahip olmadığı, üreme fonksiyonlarının bulunmadığı, genital bölgesinin kadın görünümüne sahip olmadığı, biyolojik cinsiyetinin psikolojik cinsel kimliğine uygun olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından gerekli olduğu açıklanmıştır.

    Dosyadaki raporlar Türk Medeni Kanununun madde 40'a uygun nüfus sicilinde cinsiyet değişikliği yapılması için yeterli değildir. Ancak davacının sunduğu Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzman Doktoru imzalı yazıda: "Davacının kadın cinsiyetinden erkek cinsiyetine geçebilmesi için gerekli ameliyatlardan birincisini olduğu, kadınlık iç ve dış organlarının alınarak fiziksel kadın kimliğinin sonlandırıldığı, kadından erkeğe cinsiyet dönüşümünün ikinci aşama ameliyatının hastaya erkek cinsel organının takılması olduğu, bunun da tıbbi açıdan mümkün bulunduğu" ifade edilmiştir. Davacıya, cinsiyet değişikliğinin ikinci aşamasının da yapılıp Türk Medeni Kanununun 40/2. madde uyarınca tıbbi yöntemlere uygun "Resmi Sağlık Kurulu Raporu" sunması için imkan tanınıp, bunun sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken, yazılı olduğu gerekçeyle davanın reddi doğru bulunmamıştır.

    Sonuç: Temyiz olunan kararın gösterilen sebeple ( BOZULMASINA ), bozma kapsamına göre diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere 13.02.2006 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.

    KARŞI OY :

    Türk Medeni Kanununun 40/2. maddesi uyarınca, verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatının gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporu ile doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilecektir. Cinsiyet değiştirmede ikinci aşamanın ön ve tek koşulu, yasanın aradığı koşulları içeren resmi sağlık kurulu raporudur. Verilen izin uyarınca gerekli cinsiyet düzeltme ameliyatı gerçekleştirilecek ve mahkemeye cinsiyet değişikliğini doğrulayan bu raporla başvurulacaktır. Cinsiyet değişikliğini isteyenin, yasanın aradığı koşulları uygun resmi sağlık kurulu raporunu mahkemeye sunması zorunludur. Davacının mahkemeye sunduğu rapor, cinsiyet değişikliğini doğrulayıcı nitelikte bir rapor değildir. Mahkemece değişikliğin mümkün olup olmadığını araştırma ve buna göre gerçekleştirilecek ameliyat sonuçlarını bekleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Davacının gerçekleştirilecek ameliyat ile yasanın aradığı koşullara uygun resmi sağlık kurulu raporunu elde ettiğinde bu davayı açmasının da mümkün olduğu, bu nedenle mahkeme kararının onanması gerektiği düşüncesiyle, çoğunluk kararına katılmıyorum.(¤¤)
    Sadece ben. Kalbimi duyuyor ve insanları tanıyorum. Gördüklerimden hiçbiri gibi yaratılmamışım; yaşayanlardan hiçbiri gibi yaratılmış olmadığıma inanmak cüretini gösteriyorum. Öteki insanlardan daha iyi değilsem bile, hiç olmazsa başkayım. J.J.Rousseau

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Nov 2003
    Nerede
    bilecik, Türkiye.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    Sayın Tekay
    Öncelikle değerli cevabınız için teşekkür ederim. Prosedür yasadaki gibi yürütülmektedir. Öncelikle Eğitim ve araştırma hastanesi psikiyatr servisinde en az 2 yıl gözetim sonucu alınacak transeksüel yapıdadır ve ruh sağlığı için ameliyat zorunludur psikiyatr raporu ile mahkemeye başvurulup operasyon isteminde bulunulur. Mahkeme ilgili raporun teyidi ve operasyon öncesi tetkikler (cinsiyet tespiti ve operasyonun mumkun olup olamayacagı konusu) icin tekrar egitim ve arastırma hastanesine yonlendırıyor. Hastanede son aşama tetkikler tamamlandıktan sonra alınan rapor mahkemeye sunuluyor ve operasyon izni alınıyor. (Yasamızdaki büyük açık ise burada karşımıza çıkıyor Türkiyede transeksüellik teşhisini doktorlar koyduğu halde operasyon iznini mahkeme veriyor) Operasyonun yapılışına göre 1 seferde yada bir çok seferde tamamlanabiliyor. Mevcut operasyonlar tamamlandıktan sonra alınacak "erkek cinsel organlarına sahiptir" doktor raporu ile birinci mahkemeye istinaden tekrar başvuruda bulunulup kimlik bilgilerinin değişimi isteniyor. Ve bundan sonra kimlik değişiyor mahkeme tamamlanıyor.

    Göndermiş olduğunuz yargıtay kararı ile ilgili kısa bilgi vereyim.
    Sözkonusu karar için başvuran kişi mahkemeye ilk başvurusunda kanunda gösterilen şartları sağlamış ve operasyon için gerekli mahkeme iznini almış. Şahsın geçirdiği operasyon çok aşamalı olarak gerçekleştirilmiş. İlgili şahıs 1. aşamayı geçtikten sonra doktorundan aldığı rapor ile kimlik değişimi için mahkemeye başvurmuş fakat henüz erkek cinsel organı olmadığı için mahkeme istemi reddetmiş. Kararı temyize götürmüş ve durum netlik kazanmış. Yargıtay ise kısaca operasyonların tamamlansın öyle gel kimlik bilgilerin değişsin demiş ve mahkeme kararını bozarak operasyon tamamlandığı takdirde kimliğin değişebileceğini bildirmiş.

    Ben ise şuan Eskişehir Osmangazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden transeksüel yapıda olduğumu ve ameliyatın ruh sağlığım için zorunlu olduğu gerekçesini içeren psikiyatr raporunu aldım. Şimdi operasyon izni için mahkemeye başvuracağım. Asliye hukuk ikamet edilen yerde açılıyor gibi 3. şahıslardan bilgiler aldım. Fakat ikametim eskişehirde değil. ve mahkemeye başvurmam için dilekçe örneği arıyorum. Profesyonel manada yardım almayı inanın çok istiyorum fakat tanıdığım bir avukat maalesef yok ve maddi engeller nedeniylede bir avukata gidemedim. Kendim halletmeye çalışacağım.

    Değerli cevabınız için tekrar teşekkürler

    Saygılarımla

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    1-Maddi durumunuz elverişsiz ise ve gelirinşiz yoksa bulunduğunzu yer barosu adli yardımdan avukat talebinde bulunabilrisniz.
    2-Sizinle benzer süreçte olanların yada bu süreci tamamlayanaların dernekleri var ise bu derneklerden hukuki yardım alabilrisniz

    3-Sizin davanız kamu düzenini direk etkildeiği için Cumhuriyet Savcısıda hazır bulanacağından ikametgah bir sorun olabilir. Bu tıbbi süreci Eskişehirde yapacaksanız ikametgahınızı aldırın.
    4-Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesi hitaplı bir dilekçe yazarak raporunuzu, yaşadığınız fiziksel ve ruhsal süreçleri belirterek., cinsiyet değiştirmenize izin verilmesini talep eden bir dilekçe yazınız.
    Sadece ben. Kalbimi duyuyor ve insanları tanıyorum. Gördüklerimden hiçbiri gibi yaratılmamışım; yaşayanlardan hiçbiri gibi yaratılmış olmadığıma inanmak cüretini gösteriyorum. Öteki insanlardan daha iyi değilsem bile, hiç olmazsa başkayım. J.J.Rousseau

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Cinsiyet Değişikliği

    Bence cinsiyet değiştirmenin en kolay yolu sonunda hapis olsada uçak kaçırmak... Bak uçağı bir kadın kaçırdı diye kafamızı şişirdiler olay bitti erkek olarak teslim oldu... Kulağına küpe olsun.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jul 2009
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Cinsiyet Değişikliği

    gökçemt abi sana nasıl ulaşabilirim yardım isteyecektim ama sana geç kaldım sanırım abi bu benim msnim eger bu siteye giriyosan hala lütfen ekle
    Konu Gökhan Kartal tarafından (15-07-2009 Saat 15:52:40 ) de değiştirilmiştir. Sebep: Forum içerisinde mail adresinin verilmesi yasaktır.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

çapa tıp fakültesi cinsiyet değiştirme

cinsiyet ameliyati icin nereye basvurulmali

cinsiyet değişikliği davası

cınsıyet degıstırme mahkemesı

cinsiyet değiştirme kimlik

cinsiyet değiştirme adli süreci

cinsiyet değiştirme aşamaları

cinsiyet değiştirme mahkeme

http:www.hukuki.netshowthread.php20757-Cinsiyet-Degisikligi

cinsiyet değişikliği talebinde yetkili mahkeme

kimlikte cinsiyet değiştirme

param yok ama cinsiyet değiştirebilir

cins değişikliğinde nereler okunur

cinsiyet degistirme sartlari

cinsiyet degisikliginin sartlari

cinsiyet degisikligi islemleri

capa cinsiyet degisimi

cinsiyet degistiren birini cinsiyetiyle tehdit etmek sucmudur

cinsiyet degisikli orjinal dilekce

cibsiyet degistirirken kimlik degistirmenin kolay yolu

cinsiyet degisikligi

cinsiyet.icin.gerekenler

cinsiyet degistirme operasyonu mahkeme izmi

izmir 2.asliye hukuk mahkemesi cinsiyet degisimi dava acma

turkiyede cinsiyet degistirmek kanunu nasildi

Forum

Benzer Konular :

  1. İsim Soyisim değişikliği, TC kimlik no değişikliği ve kütük bilgilerinin değişikliği
    Ailem ile hiç bir konuda anlaşamıyorum ve bu yüzden aile içerisinde devamlı kavga oluyor. Fikir uyuşmazlıkları yüzünden çoğu zaman evden kovuldum...
    Yazan: geveze26 Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 21-08-2015, 14:48:48
  2. Memurluğa Alımda Cinsiyet Ayrımcılığı
    T.C. DANIŞTAY ONİKİNCİ DAİRE Esas No :2004/4643 Karar No : 2005/313 Temyiz İsteminde Bulunan (Davacı): Ali Akiş Vekili : Av.Bayram...
    Yazan: Av.Ali Sinkay Forum: Anayasa Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 24-04-2009, 20:24:06
  3. Boşanan eşin cinsiyet değişikliği
    Saygıdeğer hukukçular, Genç bir hukukcu adayı olarak sizlere küçük bir sorum olacak. Hukuk fakültesi öğrencisiyim. Almış olduğum bir problemin...
    Yazan: Jasmin_law Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 24-11-2006, 02:19:33
  4. Cinsiyet değiştirmede psikoloji önemli
    Yargıtay, cinsiyet değiştirme davalarında dönüm noktası niteliğinde bir karara imza attı. Cinsiyet değiştirmek isteyen kadının açtığı davayı, 'erkek...
    Yazan: Av.Ali Sinkay Forum: Sağlık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 29-06-2006, 10:02:15
  5. Yetim Maaşı İçin Cinsiyet Değişikliği
    UYANIKLIĞIN BÖYLESİ Babası, TC Emekli Sandığı´ndan emekli aylığı alan bir delikanlı, babası ölünce kendisine ‘‘yetim aylığı’’ bağlanması için...
    Yazan: Av.Ragıp Atay Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 19-01-2005, 04:21:17

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.