+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123
21 den 29´e kadar toplam 29 ileti bulundu.

Konu: Sabit ücrette gerçek nedir?

Sabit ücrette gerçek nedir? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #21
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    Nerede
    Aydın
    İletiler
    1.962
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    Bugün ajanslardan geçilen bir habere göre:
    TÜKODER Beykoz Şb.Bşk. Aysel Can Ekşi Beykoz THHne müracaatla "Sabit ücretin iadesi" kararı alır.TT bu karara Salim Yılmaz meselesinde olduğu gibi; İst.4.Tüketici Mahkemesinde itiraz eder ve dava bugün sonuçlanır.SABİT ÜCRET HAKSIZDIR.
    Halbuki aynı mahkeme; Salim Yılmaz davasında, TTu haklı bulmuştu.
    Yani başa mı döndük?
    "Sabit ücrette gerçek nedir?"



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sabit ücrette gerçek nedir? konulu yargıtay kararı ara
    Sabit ücrette gerçek nedir? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #22
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    Burada açıklanması gereken küçük detay var. Bu detay tüketiler birliği sitelerinde de anlatılıyor. Türk Telekom daha öncede sabit ücret alıyor ama karşılığında 100 kontörü ücretsiz veriyordu. Bu 100 kontörü hemde yıl boyunca dilediğiniz gibi kullanabiliyordunuz.
    Oysa 01.03.2007 tarihinden itibaren bu uygulama tamamen kalkmıştır. Alınan sabit ücret karşılığında verilen bir kontör artık yoktur. Bu nedenle ikisi arasında ciddi bir hukuki fark vardır. İlk Hakem heyeti kararında tüm tutarların iadesine karar verilmişti. Doğal olarak bu pek yasal sayılamazdı. Ancak 01.03.2007 tarihinden itibaren bu tutarların iadesi talep edilirse yasal dayanağı sağlam olacaktır.
    Kararlar arasındaki farkı doğuran durum budur.
    Saygılarımla.
    Konu mkocagul tarafından (18-03-2008 Saat 21:33:02 ) de değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme

  4. #23
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    Telekom'un sabit ücreti haksız kararı
    İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi, Türk Telekom'un sabit telefonlardan aldığı ''sabit ücret'' uygulamasının haksız olduğuna hükmetti.

    Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin yaptığı yazılı açıklamada, TÜKODER Beykoz Şube Başkanı Aysel Can Ekşi'nin Türk Telekom'un sabit telefonlardan ''bir iş ve hizmet karşılığı'' olmadan her ay aldığı ''sabit ücret'' kararına, Beykoz Tüketici Sorunları Hakem heyeti nezdinde itiraz ettiğini, hakem heyetinin de sabit ücretlerin tüketiciye iadesine hükmettiğini hatırlattı.

    Bunun üzerine Türk Telekom'un avukatları tarafından İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi'ne Beykoz Tüketici Sorunları Hakem heyetinin tüketici lehine olan kararına karşı dava açılarak itiraz edildiğini ifade eden Çetin, mahkemede bugün görülen davanın tüketici lehine sonuçlandığını bildirdi.

    Çetin, Türk Telekom'un bu kararla tüketiciden çok önemli bir darbe yediğini belirterek, Türk Telekom'un sahibi Oger Telekom ve onun yüzde 30 ortağı Saudi Telekom'un şimdi yılda yaklaşık 2 milyar 500 milyon dolar civarındaki haksız kazançlarından, yani sabit soygundan vazgeçmek zorunda kalacağını bildirdi. Çetin, ''Türk Telekom toplam 5,5 milyar dolara ''Türk'' unvanı ile birlikte satanlara ve satın alan Lübnan-Suudi ortaklığına karşı bu bir zaferdir. Dün demiştik (Bu iş burada bitmedi) diye. Bu mücadele tüm sabit soygunlara karşı devam edecektir. Bu süreçte mücadeleyi elden bırakmayan tüm tüketicilerimizi gönülden kutluyoruz. Mücadeleye devam.''

    Çetin, söz konusu mahkemenin daha önce aynı gerekçelerle tüketici Salim Yılmaz tarafından açılan davada ise tüketici aleyhine karar verdiğini hatırlattı.

  5. #24
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    647
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    "Sabit ücrete sehven hatalı karar!
    Türk Telekom'un sabit ücret uygulaması ile ilgili dün tüketici lehine
    sonuçlanan davada "duruşma sırasındaki karışıklık nedeniyle sehven" hatalı
    karar alındığı açıklandı, sabit ücret haklı bulundu"

    http://www.milliyet.com.tr/default.a...03.2008&ver=58

    palavra bi habere benziyor ama??

  6. #25
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    4077 sayılı 22. maddeden alıntı: Taraflar bu kararlara karşı onbeş gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. İtiraz, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak, talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici sorunları hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir. Tüketici sorunları hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

    Bu açıklamayı ve kararı yorumlayabilecek hukukçuların ellerini öpeceğim.
    Saygılarımla.

  7. #26
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    Duruşma sonrası 30 gün gerekçeli kararın yazılmasını bekledim. Ama hemen yazılıp hemen karşı tarafa 1 günde bildirilenine hiç rastlamamıştım. Ben önce bu hıza çok şaşırdım sonrada ne yapıldığını ve ne anlatılmak istendiğini anlayamadım. Gerekçeli karar yazılmış, şirkete de bildirilmiş, (hemde bir günde) birde Yargıtaya gideceğinden bahsediliyor. Hakem heyetine itiraz sonrası verilen kararlar kesindir. Nasıl gidilecek onu da anlayamadım.
    Bu haberi dün Anadolu ajansı geçmişti, Milliyet dahil bu kadar yer bulmadı ama Telekom açıklama yapınca Maşallahı var özenmiş yazmışlar.
    Ben adalete inanıyor ve güveniyorum. Ancak hataları bir ölçüde kabullenmek kaydı ile bazı kararları kendime izah edemiyorum.
    Saygılarımla.
    Konu mkocagul tarafından (20-03-2008 Saat 08:17:48 ) de değiştirilmiştir. Sebep: hata

  8. #27
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    TC. Anayasası
    MADDE 22. – (Değişik: 3.10.2001-4709/7 md.) Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.
    Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, karar kendiliğinden kalkar.
    İstisnaların uygulanacağı kamu kurum ve kuruluşları kanunda belirtilir.

    MADDE 31. – Kişiler ve siyasî partiler, kamu tüzelkişilerinin elindeki basın dışı kitle haberleşme ve yayım araçlarından yararlanma hakkına sahiptir. Bu yararlanmanın şartları ve usulleri kanunla düzenlenir.

    Haberleşme hakkı anayasal bir haktır. Engellenemez. Peki ben bu hakkımı kullanmak istersem nasıl kullanacağım sorusunu kendime sorduğumda şu cevabı veriyorum: sabit ücretini verirsen kullanma fırsatın olur, yani vermezsen böyle bir hakkını kullanamazsın. herkes kullandığı kadar ödemeli zaten ama burada hak anayasada verilmiş ve hak için karşılık beklenmemiştir. oysa uygulamada hak sahibi olabilmek için sabit ücret ödenmelidir. durum anayasaya aykırıdır. danıştayın gerekçelerinde gösterdiği kanunlar da anayasaya aykırıdır. oysa taraflar bunu iddia etmeli ve danıştay da bunu anayasa mahkemesine göndermeliydi. madde 31deki şartlar kanunla düzenlenir ibaresi, düzenlemeye yöneliktir; ücret alınabilmesi için hak verilirken gerekli koşulları yerine getirmek suretiyle yada benzer bir tabirle bahsedilmesi gerekirdi; bunu da anayasanın tekniğini bilen bilir. Ayrıca haberleşmenin ne durumlarda engellenebileceği madde 22 de sayılmıştır ve bu nedenlerin içinde ücreti ödememe ile ilgili bir laf da yoktur yani buradan konuştuklarımın ücretini bile ödemesem telefonumu kesemezler anlamı çıkar ki çok mantıklıdır; çünkü haberleşme yemek-içmek gibi bir ihtiyaçtır. Şahsi görüşüm budur. Katılmayanlar bana izah ederse çok sevinirim...
    Konu glorious tarafından (23-12-2008 Saat 11:20:41 ) de değiştirilmiştir.

  9. #28
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    yanlış yazdım
    Konu glorious tarafından (23-12-2008 Saat 11:33:04 ) de değiştirilmiştir. Sebep: lütfen siliniz nasıl sileceğimi bulamadım

  10. #29
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sabit ücrette gerçek nedir?

    ayrıca danıştay'ın kararlarından birinde bir karşı oy: yargı yolu yanlıştır diye usulden reddi gerekirdi demiş, sebep olarak da idarenin tek taraflı yaptığı işler iptal edilir demiş. ama burada başka bir sabit hat şebekesi olmadığından ve dayatma sözleşmeler yapıldığından ve de daha önceki cevabımda bahsettiğim gibi haberleşme temel ihtiyaç ve insan hayatı için mecburi olduğundan her ne kadar iki taraflı görünse de tek taraflı bir işlemdir. Ve dahi idare mahkemesi bakmıştır ve danıştay üyeleri de benimle aynı kanıda olduklarını da karşı görüşü değerlendirmeden karara bağlayarak göstermişlerdir. dolayısıyla da dayatma bir sabit ücret haksızdır.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Sözlü terfi sonrası ücrette artış hakkını dava yoluyla alabilmek mümkünmüdür
    Bir satış temsilcisi.. Bağlı olduğu bölge müdürü işten çıkartılıyor. Üst yöneticileri tarafından, yakın gelecekte resmen terfi ettirileceği vaat...
    Yazan: canbostan Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 19-03-2015, 22:54:17
  2. Ücrette kesinti
    Merhaba, 2006 yılından bu yana çalışmış olduğum firma, son 6 ay içerisinde ücretimde bilgim ve onayım olmadan kesinti yapmaktadır. Bu kesintinin...
    Yazan: kemalsafak Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 18-11-2009, 08:20:48
  3. Türk Telekom'a Sabit ücret Darbesi, Sabit Telefonda Her Ay Mecburi Ödenek Olan Sabit 10 YTL Ücrete Son
    Birkaç gün öncesinde radiodan duymuştum Telekom "sabit ücret" adı altında almış olduğu paraları geri ödeneceğini duymuştum. Google amcada yaptığım...
    Yazan: |DeFCoN| Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 6
    Son İleti: 18-03-2009, 20:46:14
  4. Ücrette kesinti ve tazminat durumu
    Merhaba; Değerli Hukukçu üyelerimize danışmak istediğim bir konu var. Bir işyerinde hiçbir gerekçe göstermeksizin maaşında %10 kesinti yapılan...
    Yazan: hksvr Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 26-11-2008, 16:13:04
  5. Kıdem ve Ücrette Düşüklük
    Amasyadan Elma şehrinden Merhabalar, Öncelikle tüm hukukculara burada vermiş oldukları cevaplar, göstermiş oldukları iyi niyet ve sabır için çok...
    Yazan: sufgun Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 15-11-2008, 16:22:53

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.