+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Kriz hakkında

Kriz hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Kriz hakkında

    Merhaba bizim şirkette güvenlik birimi maaşlı çalışan eğitimli kişilerden oluşuyor yani hepsi bizim fabrikanın elemanları, şimdi kriz nedeniyle bu bölümü özelleştirmek istiyorlar yani bunlaı çıkaracaklar yerine bir güvenlik firması ile anlaşıp fabrika güvenliğini taşeron firmaya verecekler bu yüzden toplu işten çıkarma yapıldığında bu insanların itiraz hakkı varmıdır? böyle bir kaç bölüm daha var..



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kriz hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Kriz hakkında konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    Yapılan uygulamaya itiraz etmeniz sonucu değiştirmez,işten çıkarılmanız halinde işe iade davası açmanız gerekir.Anlattıklarınıza göre bu davayı kazanbilirsiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    Sormak istediğim işten çıkarılıp yerine yenisini almak gibi birşey olmuyormu bu?? Toplu işten çıkarmada böyle bir karar var sanırım? 6 ay süre ile yeni eleman alamıyor aynı bölüme bildiğim kadarıyla
    Konu cecey tarafından (29-11-2008 Saat 00:05:18 ) de değiştirilmiştir.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    TOPLU İŞÇİ ÇIKARMA

    Madde 29 -
    İşveren; ekonomik, teknolojik, yapısal ve benzeri işletme, işyeri veya işin gerekleri sonucu toplu işçi çıkarmak istediğinde, bunu en az otuz gün önceden bir yazı ile, işyeri sendika temsilcilerine, ilgili bölge müdürlüğüne ve Türkiye İş Kurumuna bildirir.

    İşyerinde çalışan işçi sayısı:

    a) 20 ile 100 işçi arasında ise, en az 10 işçinin,

    b) 101 ile 300 işçi arasında ise, en az yüzde on oranında işçinin,

    c) 301 ve daha fazla ise, en az 30 işçinin,


    İşine 17 nci madde uyarınca ve bir aylık süre içinde aynı tarihte veya farklı tarihlerde son verilmesi toplu işçi çıkarma sayılır.

    Birinci fıkra uyarınca yapılacak bildirimde işçi çıkarmanın sebepleri, bundan etkilenecek işçi sayısı ve grupları ile işe son verme işlemlerinin hangi zaman diliminde gerçekleşeceğine ilişkin bilgilerin bulunması zorunludur.

    Bildirimden sonra işyeri sendika temsilcileri ile işveren arasında yapılacak görüşmelerde, toplu işçi çıkarmanın önlenmesi ya da çıkarılacak işçi sayısının azaltılması yahut çıkarmanın işçiler açısından olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi konuları ele alınır. Görüşmelerin sonunda, toplantının yapıldığını gösteren bir belge düzenlenir.

    Fesih bildirimleri, işverenin toplu işçi çıkarma isteğini bölge müdürlüğüne bildirmesinden otuz gün sonra hüküm doğurur.

    İşyerinin bütünüyle kapatılarak kesin ve devamlı suretle faaliyete son verilmesi halinde, işveren sadece durumu en az otuz gün önceden ilgili bölge müdürlüğüne ve Türkiye İş Kurumuna bildirmek ve işyerinde ilan etmekle yükümlüdür. İşveren toplu işçi çıkarmanın kesinleşmesinden itibaren altı ay içinde aynı nitelikteki iş için yeniden işçi almak istediği takdirde nitelikleri uygun olanları tercihen işe çağırır.

    Mevsim ve kampanya işlerinde çalışan işçilerin işten çıkarılmaları hakkında, işten çıkarma bu işlerin niteliğine bağlı olarak yapılıyorsa, toplu işçi çıkarmaya ilişkin hükümler uygulanmaz.

    İşveren toplu işçi çıkarılmasına ilişkin hükümleri 18, 19, 20 ve 21 inci madde hükümlerinin uygulanmasını engellemek amacıyla kullanamaz; aksi halde işçi bu maddelere göre dava açabilir

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    "İşveren toplu işçi çıkarmanın kesinleşmesinden itibaren altı ay içinde aynı nitelikteki iş için yeniden işçi almak istediği takdirde nitelikleri uygun olanları tercihen işe çağırır"

    Bizim şirket faaliyetini durdurmuyor sadece bu bölümleri taşerona verip özelleştirecek, bu durumda da aynı madde geçerli diye düşünüyorum??

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    Bu konuda 2'li bir ayrım yapmak gerekir :

    Şayet işveren gerçekten var olan bir ekonomik ya da işletmesel güçlük nedeniyle işyerinin belli bir bölümünü alt işverene veriyor ve ortaya çıkan işgücü fazlalığı nedeniyle işçi çıkarma yoluna gidiyorsa yapılan fesihler geçerlidir,açılacak işe iade davaları başka bir hukuka aykırılık(toplu işçi çıkarmada usule uyulmaması gibi) yok ise reddedilir.

    Ancak işveren sırf maliyetleri düşürmek ya da daha fazla kar elde etmek gibi nedenlerle bu yola başvuruyorsa yapılan fesihler geçersizdir ve açılan işe iade davaları kabul edillir.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    Anladım sanırım bu işe iade davalarında işverenin amacının ne olduğuna mahkeme karar verecek..Ayrıca işten çıkarma sebebini de ispatlaması gerekiyor..

    teşekkürler
    Konu cecey tarafından (03-12-2008 Saat 20:22:10 ) de değiştirilmiştir.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kriz hakkında

    İspat yükü sizinm de belirttiğiniz gibi işverenin omuzlarındadır, fesih nedenlerini ortaya koyup ispatlayamaz ise işe iade davası kabul edilir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Kriz var...
    ABD de başladiği söylenip bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri etkisi altına alan küresel mali kriz bütün hızı ile devam ediyor. Artık meşhur...
    Yazan: Av.Mehmet Aydın Forum: Hukuki.net Köşe Yazıları
    Yanıt: 37
    Son İleti: 08-07-2010, 22:38:33
  2. Kriz, sigorta ve kesinti
    Merhaba, Şirkette kriz bahane edilerek 1 ay sigorta yatırılmadı, şimdi ise hem sigorta yatmıyacak hemde ücretsiz izinde olacağız. Bi öncekindede...
    Yazan: akrepkral06 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 23-07-2009, 15:04:52
  3. Ekonomik kriz bahanesi ile işe son
    merhaba.ben özel bir sektörde 7 yıldır arlıksız çalışıyorum.şu anki krizi bahane ederek işten çıkarıldım.yalnız bana sebeb sadece bu olarak...
    Yazan: prescı Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 19-02-2009, 11:31:16
  4. Kriz patronlara yaradı
    Amerikan icadı bir küresel kriz sahibi olduk herşeyden önce. Varlığı olanın umursamadığı, olmayanı ise darmadağın eden finansal bir kriz. Gemiden ilk...
    Yazan: haylahop Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 13-02-2009, 01:13:57

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.