+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi

Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi

    Arsa sahipleri kooperatif ile arsa payı karşılığı daire sözleşmesi ile yapılan 92 dairenin 7 sine sahip oluyorlar inşaat bitiyor ve kooperatif üyeleri ile eski arsa sahipleri evlerine geçiyorlar. Ancak eski yer sahipleri kat irtifakı konusunda sıkıntı yaratarak onay vermiyorlar.Tüm kooperatif üyeleri onay vermiş olup bu şahısların kat irtifakına onay vermemelerş nasıl ortadan kaldırılabilir ?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi konulu yargıtay kararı ara
    Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    354
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kat Irtifakina Riza Gösterilmemesi

    kat mülkiyeti 10 ve 12 madde ye istinaden dava açılabilir kanatındeyim .Madde 49 - Kat irtifakına konu olan arsanın maliki veya ortak malikleri, tapu memuruna verecekleri yazılı bir beyanla kat irtifakına ait sicil kaydını sildirerek bu irtifaka her zaman son verebilirler.
    Kat irtifakı, buna konu olan arsanın tamamıyla yok olması veya üzerinde yapı yapılamayacak hale gelmesi veya kamulaştırılması ile kendiliğinden sona erer.
    (Değişik fıkralar:13/4/1983 - 2814/14 md.):
    Kat irtifakına konu olan arsa üzerinde, bu irtifakın kurulması sırasında verilen plana göre beş yıl içinde yapı yapılmazsa maliklerden birinin istemi üzerine, sulh hakimi, gerektiğinde ilgilileri de dinleyerek, duruma göre kat irtifakının sona ermesine veya belli bir süre için uzatılmasına karar verir. Süre istem üzerine yeniden uzatılabilir.
    Yukarıdaki fıkra uyarınca kat irtifakı kaldırıldığında tapu kütüğündeki kayıt silinir.
    madde 10 ve 12
    ) Genel kural:
    Madde 10 - Kat mülkiyeti ve kat irtifakı resmi senetle ve tapu siciline tescil ile doğar.
    Anagayrimenkulün tümünün mülkiyeti (Kat mülkiyeti) ne çevrilmeden o gayrimenkulün yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamaz.
    Kat mülkiyeti kurulurken aynı katta birbirine bitişik bulunan birden fazla bölüm, kat mülkiyeti kütüğüne tek bağımsız bölüm olarak tescil edilebilir.
    Kat mülkiyetinin tescili, tapu memurunca düzenlenen resmi senet uyarınca veya aşağıdaki fıkraya göre verilen bir mahkeme hükmü ile yapılır.
    Kat mülkiyetine konu olmaya elverişli bir gayrimenkul üzerindeki ortaklığın giderilmesi davalarında, mirasçılardan veya ortak maliklerden biri, paylaşmanın, kat mülkiyeti kurulması ve bağımsız bölümlerin tahsisi suretiyle yapılmasını isterse, hakim, o gayrimenkulün mülkiyetinin, 12 nci maddede yazılı belgelere dayanılarak kat mülkiyetine çevrilmesine ve paylar denkleştirilmek suretiyle bağımsız bölümlerin ortaklara ayrı ayrı tahsisine karar verebilir.


    bir anayapının paydaşları o taşınmazın paydaşlar arasında taksiminde anlaşmazlarsa ,sulh hukuk mahkemesinde ortaklığın giderilmesi davası açarlar.,
    bu herhangi bir paydaş tarafından açılabilir .dava süresince herhangi bir paydaş ve birkaç kişi bu ortakaliğin giderilmesini kat mülkiyetine geçilerek yapılmasını mahkemeden
    talep edebilir.böyle bir talep karşısında hakim bilirkişi marifetiyle inceleme yaptırır .yapının mahiyeti kat mülkiyetine elverişli şartları taşıyorsa yani madde 12 de geçen şartlar .kat mülkiyetinin kurulmasına hüküm verebilir.
    diye düşünür yorumlarım

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. %80 - %20 Daire Ortakligi ve Riza Disi Oturma
    Merhabalar, Asagidaki konuda sizlerin yorum ve onerilerinizi rica ederim. Oncelikle durumu ozetleyeyim; Dedem tarafindan miras kalan annem /...
    Yazan: fthozcan Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 23-08-2019, 15:05:55
  2. Sınav Kağıdının Gösterilmemesi
    Merhabalar, Ben hukuk fakültesinde 2. sınıf öğrencisiyim, kendime çok güvendiğim dersten beklediğimin çok altında not aldım ve sınav notuma itiraz...
    Yazan: despinakarahalios Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 09-12-2010, 15:49:13
  3. Dede ve nineye çocuğun gösterilmemesi
    Merhaba sayın hukukcular ve hukuk severler.Bu gün mahkeme karari ile çocuğun dede ve ninesinin görüşü vardı.Çocuğu icra ile almaya gidildiği zaman...
    Yazan: ayşe uysal Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 04-10-2010, 23:51:05
  4. Fazla mesainin SSK priminde gösterilmemesi ve sözleşme feshi
    merhaba; 05/12/2005 tarihinden bu yana bir şirketde sağlık personeli olarak çalışıyorum.İş gereği aylık 40-50 saat mesailere kaldımve mesai...
    Yazan: fatihben Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 07-11-2008, 09:59:44
  5. Çocuğun gösterilmemesi
    herkese selamlar, nihayet 1,5 yıl süren sırf bir inat yüzünden uzatılan haklı davam sonuçlandı ve boşanabildim. darısı benim gibi haklı olan tüm...
    Yazan: rich1974 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 28-04-2006, 11:26:08

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.