+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları

Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Aug 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları

    Merhabalar 33 yaşındayım kariyer,evlilik,ekonomik sebeplerden dolayı yokl. kaçağıyı idim 2007 sonbaharında polis uygulamsında yakalandım rica minnet gbt ye ve nezarete girmeden bir şekilde askerlik şubesine gittim 2007 6. ayında geçirdiğim araç dışı kaza sonucu omuz humerus başında parçalı kırık meydana gelmişti başvuru işlemlerinde belirttim gata ya sevkettiler muayene röngenler vs derken 58/c bir yıl sevk geciktirmesi kararı aldılar...
    Raporda kısaca:
    Sol omuz kırık zeminde hareket kısıtlılığı tanısıyla ayaktan sağlık kuruluna çıkarıldığı ,,,,yapılan muayenesinde hastanın sol omuz deltoid kasta atrofi mevcut eklem hareketleri sol omuz fleksiyon 90 derece kısıtlı abdüksiyon 90 derece kısıtlı ,olduğu saptandı . nörovasküler sistem patolojisi saptanmadı.. ve devamında tıbbi terimlerin olduğu bir rapor ....
    Merak ettiğim konular ise:
    -2008 10. ayda tekrar gitmem gerekiyor omuzum o günden bu güne daha iyi durumda değil 58/c maddesini araştırdığımda ise (yazımın sonunda ekledim) açıkçası pek bir şey anlamdım ihtimaller ne olabilir yorumlarsanız sevinirim.
    -Muayeneye gidip sonucunda şubeye gitmezsem sonuç ne olabilir ?
    -Muayeneye ve şubeye hiç gitmezsem sonuç ne olabilir ?



    EK
    Madde 58 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)

    A) 1. Beden hareket ve vazifelerini bozmayan büyük eklemlerin yerine konmuş çıkığı veya hafif şekil bozukluğu, önemsiz derecede yapışıklıklar (Normal hareket açısı toplamının 1/4 (dahil) kadarının azalması) (Eklemlerin normal hareket açısına Şekil - 2, 3, 4 ve 5

    de yer verilmiştir).

    2. Üst ve alt taraf flanks ve flankslararası eklemlerin iyileşmiş, beden hareket ve vazifelerini bozmayacak derecedeki iltihap sekelleri.

    3. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozmayan, hayat için tehlike göstermeyen, kemik ve yumuşak dokular içinde yabancı cisimler.

    4. Parsiyel ya da total menisektomi, menisküs yırtıklarına bağlı hastalıklar.

    5. Etkilediği eklem veya ekstremitenin fonksiyonunu bozmayan ve uygulanan tedaviye cevap veren hafif derecede Refleks sempatik distrofik veya kompleks bölgesel ağrı sendromları.

    B) 1. Üst tarafın büyük eklemlerinin (omuz, dirsek, ön kol ve el bileği) sık sık nükseden habitüel çıkığı, yarım yapışıklığı, normal hareket açısının 1/4 (hariç) ile 1/2 (dahil)

    sinekadar hareket noksanlığı ya da gevşekliği.

    AÇIKLAMA : Omuz ekleminin çok yönlü gevşekliğinde çekilen ağırlıklı stres grafilerinde eklem bütünlüğünün bozulması (humerus başının glenoid üzerinde 2 cm.

    den fazla (2 cm. hariç) kayması).

    2. Alt tarafın büyük eklemlerinin (kalça, diz ve ayak bileği) hareketlerinde 1/2 nispetinde noksanlık yapan eski çıkıkları, yarım yapışıklıkları veya diğer hastalık sekelleri, ameliyatla düzelmesi olanaksız gevşek eklem, sık nükseden, ameliyatla tedavisi olanaksız tüberküloza bağlı olmayan hidropslar.

    3. Ameliyatla çıkarılamayan (Omuz, dirsek, el bileği, kalça, diz ve bileğinde) ve eklem hareketlerini en az 1/2 oranında azaltan eklem faresi (Korpora libera), yabancı cisimler.

    4. Üst ve alt taraf falanks ve falankslar arası eklemlerin askerlik görevine engel olacak derecede olan spesifik ve nonspesifik iltihap sekelleri.

    5. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan veya hayat için tehlike gösteren yumuşak dokuların, organların ve kemiklerin içindeki ameliyatla çıkarılmayan yabancı cisimler.

    6. Üst ve alt taraf eklemlerin parsiyel veya total protezle düzeltilmiş lezyonları.

    7. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/53. mad) Henüz sekel hâlini almamış, deformite yapmamış olmakla beraber üst veya alt tarafta bir veya birden fazla sayıda eklemi tutmuş, kesin tedavisi olmayan, en az altı ay süreyle lâboratuvar olarak aktivitesinin devam ettiği gözlenen veya tedaviyle remisyona girmekle beraber aktivitesi tekrarlayan kronik progresif enflamatuvar, spesifik veya nonspesifik romatizmal hastalıklar (Bu fıkra subay ve astsubaylara bir yıl tedavi süresi beklenerek, yükümlülerde en az bir yıl sevk geciktirme işleminden sonra uygulanır.).

    8. Üst ve alt taraf büyük eklemlerin beden hareket ve vazifelerini bozan aseptik nekroz sekelleri ve geniş eklem yüzü harabiyetleri.

    9. Bilateral patella konjenital luksasyonu veya yokluğu.

    10. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/53. mad) En az altı ay süreyle bulgular veya lâboratuvar yöntemler ile aktivitesinin devam ettiği tespit edilen, etkilenen ekstremitenin fonksiyonlarını bozacak şekilde ağrı, şişlik, küçük veya büyük eklemlerde 1/4 ilâ 1/2 arasında kısıtlılığa neden olan ve uygulanan tedavilerden yarar görmeyen refleks sempatik distrofi veya kompleks bölgesel ağrı sendromları.

    C) 58 inci Maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) Beden hareket ve vazifelerini ileri derecede bozan :

    1. Üst ve alt taraf büyük eklemlerinin yerine konmamış eski çıkığı, eklem hareketlerini yarıdan fazla azaltan veya yürümeyi önemli derecede bozan yapışıklığı, gevşekliği.

    2. Üst veya alt taraf büyük eklemlerinin giderilmesi olanaksız, eski aseptik nekrozu, spesifik ve nonspesifik romatizmal iltihap sekelleri.

    3. Üst veya alt taraf büyük eklemlerin parsiyel veya total protezle düzeltilmiş lezyonları.

    4. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/53. mad) En az altı ay süreyle bulgular veya lâboratuvar yöntemleri ile aktivitesinin devam ettiği tespit edilen, etkilenen ekstremitenin fonksiyonlarını bozacak şekilde ağrı, şişlik, küçük veya büyük eklemlerde 1/2'den fazla kısıtlılığa neden olan ve uygulanan tedavilerden yarar görmeyen refleks sempatik distrofi veya kompleks bölgesel ağrı sendromları



    Hukuki NET Güncel Haber

    Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları konulu yargıtay kararı ara
    Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    Nerede
    ANKARA
    İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları

    öncelikle 2 kez çağrı kağıdı ile çağrılırsınız.sonrasında hangi ilçe sınırlarında ise hakkınızda suç duyurusunda bulunulur.ve hakkınızda yoklama kaçağı olarak yakalama çıkarılabilir.olmadık yerede yakalanır ve ask şubesi şüphe duyarsa mevcutlu olarak sizi askeri hastaneye sevk eder
    ve sağlam çıkarsanız direkt olarak askere sevk edilebilirsiniz.Av.Savaş BAYTOK

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Aug 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Karar 58/C 1 yıl sevk Geciktirmesi Olasılıkları

    öncelikle 2 kez çağrı kağıdı ile çağrılırsınız.sonrasında hangi ilçe sınırlarında ise hakkınızda suç duyurusunda bulunulur.ve hakkınızda yoklama kaçağı olarak yakalama çıkarılabilir.olmadık yerede yakalanır ve ask şubesi şüphe duyarsa mevcutlu olarak sizi askeri hastaneye sevk eder
    ve sağlam çıkarsanız direkt olarak askere sevk edilebilirsiniz.Av.Savaş BAYTOK
    Hızlı cevap için teşekkürler, peki bu süreç hangi aşamada başlıyor hastaneye gittikten sonramı yoksa hiçmi gitmedikten sonramı ?
    ne kadar sürede çağrı kağıtları geliyor yaklaşık ne kadar sürüyor ve cezai durum ne olabilir daha önceki tecrübelerimde 6 ile 12 ay arasında 1 kağıt gelmişti..
    Diğer konuda 58/c ile ilgiili yorum yapılabilirse sevinirim ..

    Sonuçta iş yerime yasal olarak gidiş tarihimi 4-6 hafta önce bildirmem gerekiyor şube ise bana sen hazır askersin hemen alırız böyle bir belge veremeyiz diyor bu mantığı anlamıyorum benim için mevcut sistemden daha önemli bir yaşantım var. cezası ağır değilse hiç gitmemek mantıklı gibi geliyor..
    Konu Absent tarafından (05-08-2008 Saat 11:14:09 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sevk geciktirmesi ne demek

askerlikte c58 ne demektir

asker c 58

c 58 ne demek

58c raporu

1 yil sevk geciktirmesi

askerlikte 58 c ne demek

saglik kurulu madde 58c

sevk geciktirmesi

c.16 sevk geciktirme

askerlik sevk geciktirmesi sonrasi subeye gidis

askeri saglik raporu 58c

c58 karari

gata c58 1 ay istirahat

c58 askeri rapor

gata karar c44

58c saglik sorunu

askeri hastane raporuna gore c58 nedemek

askerlik sevk geciktirmesi

Askerlikte C 11 C 58 hangi karara mahsustur

Askerlikte 58C karari nedir

Askerlerin c58 karari nedir

askerde c58 nedir

madde 58 c askerlik

Forum

Benzer Konular :

  1. Belediyenin İskanı Geciktirmesi
    Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. İstanbul avrupa yakasında sıfır bir binada daire aldım.Daire almış olduğum bölgede, hemen hemen bütün yeni...
    Yazan: çarkçı_başı Forum: İmar Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-02-2016, 20:22:19
  2. İşveren'in Maaşları Geciktirmesi hakkında
    Merhaba, Yeni bir firmada işe başladım ve 3 ay'ı doldurdum. 3 Aydır maaşları geç yatırıyor firma. İş görüşmelerinde bu konudan (maaş...
    Yazan: fubi Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 18-03-2012, 14:02:52
  3. 33/C 1 Yıl sevk Geciktirmesi
    Merhaba; İlk önce belirtmek gerekirse Yedek Subay adayıyım,üniversite bittikten sonra askerlik şubesinden askeri hastaneye kilo fazlalığı...
    Yazan: fransuaA Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 01-04-2009, 16:26:35
  4. Sevk Geciktirmesi Hakkında
    Merhabalar 4 yıllık işletme mezunuyum. Yoklama için gittiğim askerlik şubesinden kasımpaşa asker hastanesine sevkedildim muayene için. Orada kalp...
    Yazan: hakancenan Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 08-12-2008, 04:20:42
  5. Ağustos için erken sevk verdim. Sevk evraklarımı almasam ne olur?
    Evet arkadaşlar yedek subay aday adayıyım. Normalde 31 mart 2008'e kadar tecilliydim. Fakat ağustos için erken sevk verdim. Ve bugün elime sevk...
    Yazan: demre83 Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 31-05-2007, 21:51:03

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.