+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Disiplin Cezasina İtiraz

Disiplin Cezasina İtiraz Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Disiplin Cezasina İtiraz

    İyi Gunler... Ben universitesi ogrencisiyim. Sınavda asistana onur kırıcı hakarette bulunmak ve küfür etmekten hakkımda sorusturma acıldı. Olay şu şekilde oldu. Labratuar dersinin sınavinda bir önceki sinavda kullanilmasina izin verilen Help (Yardım) mönüsünü kullandigim icin puanimi kırdı (ama sınavdan once hiç bir açıklama yapmadı).Aradan 4-5 dakika geçmedi arkalarda oturan bir öğrenci Help mönüsü kullanip kullanamıyacagını sordu ve asistan ona kullanabilceğini söledi. Bende kendisine " Nasıl olur , bole sacma sey olur mu?" dedim. Arkasindan konusmaya basladi ilk baslarda hakkımı yedigi dusuncesiyle sinirlendiğim için tam ne dediğini bilmiyorum. Ama konuşmanin ortalarinda bana "Sen zaten yapamazsin, calişmassan olmaz , zaten anlamazsin " dedi. Bu sözleri beni çok sinirlendirdi.Ben de buna karşın "Kes it" dedim. Ve sonunda bana "1 ay uzaklastirma" cezasi verildi. Ve finallerim haftaya carsamba gunu baslicak. Okula giremedigim icin 1 yılım bosuna gidicek görünüyor. Ama isin ilginc kısmı sorusturma sonuncu benim 3 asistana hakaret etmekten ve kopya cekmekten dolayi bana ceza verilmesi.
    1. Ben sadece bir kişiye söledim.
    2. Kopya cekmedim ve cektirmedim.
    3. Benim hakaretimden once kendisinin bana dolayli olarak ( sen zaten anlayamazsin yani "gerizekalı veya aptal") hakaret etmesi uzerine kendimi tutamayip hakarette bulundum.
    4. Bana sorusturmanin nasil ilerlicegini acikca anlatmadilar. Ve taniklarim var.

    Bunun sonucu olarak idari mahkemeye gitmem dogru olur mu ?
    İdari mahkemenin itiraz kabulu halinde bana uygulanan ceza durdurlur mu ?
    Ceza durdurulursa sınavlara girebilirmiyim ?

    Ve nasil bir yol izlemeliyim. Bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
    Saygilar...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Disiplin Cezasina İtiraz konulu yargıtay kararı ara
    Disiplin Cezasina İtiraz konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Disiplin Cezasina İtiraz

    Bir yanit verseniz nasıl bir yol izlemeliyim.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.080
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Disiplin Cezasina İtiraz

    İdare mahkemelerinden 1 haftada yürütmenin durdurulması kararı çıktığını hiç duymadım... Cezanız kesinleşmiş ise, vakit geçirmeden, yürütmenin durdurluması talepli ve davalı idarenin cevap süresinin 10 günle sınırlandırılmasını isteyeceğiniz, dilekçenizle dava açmanız yararınıza görünüyor.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Disiplin Cezasina İtiraz

    Senden savunma istediklerinde şahitlerin dinlenmesini iste ve savunma tutanağında bunu açıkca belirt. Savunmanı alacak kişi eğer bunu yapmazsa idari mahkeme de elin kuvvetlenir.

    Bilindiği gibi öğretim elemanları da devlet memurudur ve bizim de disiplin yönetmeliğimiz var (2914 personel kanunu). Öğrenciye kötü davranmak, bizler için kınama cezasını gerektirir. Olayı anlatan açık ve doğru dilekçeni şahitlerini de göstererek rektörlük makamına ver, öğretim elemanı için soruşturma açılmasını iste. Onlar ön soruşturmayı başlatacaktır. Soruşturmayı başlatmazlarsa, dilekçenin bir ekini Y.Ö.K'e gönder. Fakat bir öğretim elemanına ne kadar sinirli olursan ol "kes it" demen, pek affedilir gibi değil. Eğer sana kötü davranıyorsa, yapman gereken; karşılık vermek değil, rektörlüğe şikayet dilekçesi vermekti.

    Bence o öğretim elemanın yanına giderek orta yolu bulman, kendisinin tahrikleri sonucu böyle bir eyleme giriştiğini belirtip, özür dilemen en mantıklı yol gözüküyor.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Memuriyetten cikarma cezasina itiraz
    İyi gunler. Cok sıkıntılí bir durumdayim lutfen yardimci olun. Enistem memur. 2001 yilinda zimmetine para gecirdigi iddiasiyla yargilndi yeni...
    Yazan: admyksl Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 05-09-2015, 19:17:43
  2. Üniversite Disiplin Kurulu Cezasına İtiraz
    18 Yaşındayım, istanbulda bir üniversitede hazırlık sınıfı öğrencisiyim. 14 Nisan 2014 tarihinde eski kız arkadaşımın 20 Şubat 2014 tarihinde verdiği...
    Yazan: nestor Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 07-06-2014, 01:25:10
  3. Disiplin Soruşturması Devam Ederken Sicil Notunun Olumsuz Verilmesi ve İtiraz Hakkında
    Ben araştırma görevlisi olarak Ankara'da bir üniversitede çalışmaktayım. Hakkımda geçen sene öncelikle öğrenci disiplin yönetmeliğine göre bir...
    Yazan: Ömer Yılmazer Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 23-10-2013, 11:45:38
  4. Disiplin Kurulu cezasına İtiraz acilll
    Merhaba.Ben üniversite öğrencisiyim geçen hafta 2008-2009 bahar yarı yılı için okuldan uzaklaştırma aldım.Konu Hocanın Flashının gizlice...
    Yazan: benhayalim Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-01-2009, 12:16:12
  5. Disiplin Kurulu cezasına İtiraz
    Merhaba.Ben üniversite öğrencisiyim geçen hafta 2008-2009 bahar yarı yılı için okuldan uzaklaştırma aldım.Konu Hocanın Flashının gizlice...
    Yazan: benhayalim Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-01-2009, 12:06:44

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.