CHP nin seçmeninde muhtemelen bir çok türbanlı çarşaflı kadınımız vardır. Çünkü CHP gerçekten laik değerlere bağlı vede dine saygılı bir partidir. Gerçek anlamda Müslüman olan dinini tam bilen kandırılmamış hiç bir kişinin AKP ye oy vermeyeceğide Güneşten parlak bir gerçekçilikle önümüzde durmaktadır.
Bu nedenden dolayı CHP nin bir belediye başkan adayının programının içerisinde '' kur'an kursları '' ile madde olması anormal olmamalıdır. Ancak kıyamet bundan koptu.
Bu ilk madde ve programın olmazsa olmazı değildir. Bununla saldırmak isteyenler programın ön sıralarında ki
Her mahalleye sağlık ocağı
Kadınlarımıza dikiş nakış beceri kursları
Kız öğrenci yurtları
Çevre düzenlemesi...
gibi birbirinden önemli maddeleri atlayıp
'' Gerektiğinde diyanetle koordineli olarak Kur an kursu açılması için belediyece yer temini edilecektir ''
cümlesine takıp kıyamet koparılması manidardır. Çünkü mevcut hükümet tarikat ve cemiyetler aracılığı ile Kaçk kur'an kurslarından sebeplenmektedir. Konya da ki patlama da ölen çocukların kanı bu kaçak kuran kurslarına göz yumanların ellerindedir. Ancak bu kaçak kuran kursları giderse iktidar gücünü kaybedecek satacak hayal tacirliği kalmayacaktır. Kaçak kur an kurslarında Atatürk ve laiklik düşmanlığı işlenmekte Fetocu yapı teşvik edilmekte bir çok din dışı bilgiler verilmekte olduğu ikide bir patlayan rezaletlerden bellidir. Eğer belediye bunu kontrole alırsa ne olacaktır ????? İşte kavga budur !
'' Kur'an kursunun kaçağı mı olurmuş be....'' gibi beşinci sınıf diktatör ağzıyla konuşan RTE aslında neyin ne olduğunu en iyi bilendir. Kaçak kur an kursları özel yetiştirilen bazı İHL ler onun arka bahçesidir.
Unutulmamalıdır ki her devlet her belediye halkın ihtiyaçlarını kanunlar çerçevesi içersinde çözmekle yükümlüdür. Ama bunu yaparken kendine rant sağlayıcı hurafelerle dolu karşıya iftira atan yalan eğitim olmayacaktır. Atatürk ü DECCAL diye öğreten bir kur'an kursu ''yasal'' mıdır ? ''Laikliğin dinsizlik olduğu'' öğretisini yayan kurs yasal mıdır ? RTE için yasaldır çünkü kendiside Laiklik karşıtı odak olduğu kesin karar verilmiş bir partinin başıdır. Asıl bu çok ama çok ilginçtir......
Son bir iki dip not vereyim RTE nin son iki günkü yalanlarıyla ilgili....
'' Bana muhtar bile olamaz diyorlardı başbakan oldum şimdi utanmıyorlar mı diyor ?''
Valla bence Muhtar değil bir yere çaycı bile olamaz amma öyle denmesinin nedeni mevcut kanunlardı ondan dolayı o suçtan mahkum olanların siyasete girememesinden dolayı muhtar bile olamaz denmişti. Ayıp etti gene yalan söyledi bol bol... Ne ilginçtir hakında ''halkı, din ve ırk farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmekten'' mahkumiyet kararı olan, Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen 17 çok ciddi suçtan fezlekesi bekleyen birisi başbakan......
İkinci dip not gene RTE
'' Halkım beni Başbakan yaptı diyor''
Hayır seni bizzat Deniz Baykal Başbakan yaptı kanun değişikliğini kabul etmeseydi görürdüm ben seni... Kaldıki AKP nin genel başkanı olarak hangi halk seçti seni ? Gel seni kim oraya oturttu onu bir söyle ? Batıya bak şöyle uzaklara uzaklara çık Cebeli tarıktan aş okyanusu var orada ki kıtaya Utaha git bir yerlere git sonra söyle seni hangi Halk seçti ????
Su anda yazilarinizi okuyorum..Tespitlerinizin coguna katilmakla beraber, bugun yasadigimiz kaosa neden olduguna inandigim su soruya dikkatinizi cekmek istiyorum..
Once asagidaki verilere bakalim..Rakamlar yalan soylemez..
DIYANET ISLERI BASKANLIGI BUTCESININ YILLAR ITIBARIYLE DOKUMU:
1997 : 66 trilyon 751 milyar 962 milyon t.l.
1998 : 119 trilyon 679 milyar 140 milyon t.l.
1999 : 180 trilyon 824 milyar 159 milyon t.l.
2000 : 270 trilyon 362 milyar 931 milyon t.l.
2001 : 302 trilyon 130 miyar 110 milyon t.l.
2002 : 553 trilyon 364 milyar 200 milyon t.l.
2003 : 771 trilyon 267 milyar 000 milyon t.l.
2004 : 1 katrilyon 126 trilyon 041 milyar t.l.
2005 : 1 katrilyon 122 trilyon 041 milyar t.l .
2006 : 1.209.692.000 ytl
DIGER BAKANLIKLARLA BUTCE KARSILASTIRMASI:
Dyanet Işleri Başkanlığı : 1.2 milyar y.t.l.
Içişleri Bakanliği : 783 milyon
Dişişleri Bakanliği : 563 "
Bayindirlik ve Iskan Bakanliği : 677.219.000
Ulastirma Bakanliği : 687.265.000
Sanayi ve tTcaret Bakanliği : 280.095.000
Enerji veTabii Kaynaklar Bakanliği. : 249.296.000
Kültür ve Turizm Bakanliği : 632.417.000
Cevre ve Orman Bakanliği : 404.396.000
Bu durumda;
Turkiye laik bir ulke mi?
Yari laik bir ulke mi?
Yoksa Anayasa'nin 2.maddesi geregi "laik" sayilan bir ulke mi?
Bizim cahil halkımıza bir olta attı yine başbakan.Sapla samanı karıştırmak bu olsa gerek.
1.Kuran kursu açmak yasak değildir.Kaçak Kuran kursu açmak ve işletmek yasaktır ve suçtur ceza kanuna göre.Konyada yıkılan Kuran kursu gibi.Bu kurslarda umumiyetle yalan yanlış şeyler öğretilmekte insanlar kin ve düşmanlığa sevkedilmektedir.(Saçının bir teli görünen kadının 100 bin kez zina etmiş sayılacağı gibi,o zaman saçı kapalı ama 99999 kez zina eden bir kadın saçı açık ama namuslu bir kadından daha az günah işlemiş oluyor.Bunu söyleyen Konyalı bir askerimdi,Kuran kursunda hocası söylemiş bunu.)
2.Çarşaf,kılık kıyafet yasasına(bazı giysilerin giyelemeyeciğine dair inkilap kanunu) aykırıdır ancak bazı kanunlar yürülükte olmasına rağmen uygulanmazlar.Buna diğer bir örnek de şapka kanunudur(bu da inkilap kanunudur).Hala yürürlüktedir ama uygulanmamaktadır.Yani çarşafın da yasalara aykırı bir yanı yoktur.
3.Laiklik ilkesi kamusal alanda uygulama alanı bulur.Chp çarşaf ya da türbanın kamusal alanda kullanılmasına karşı olduğu için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Chpye kapatma davası açmasını gerektirecek bir durum yoktur.
Bizim cahil halkımıza bir olta attı yine başbakan.Sapla samanı karıştırmak bu olsa gerek.
1.Kuran kursu açmak yasak değildir.Kaçak Kuran kursu açmak ve işletmek yasaktır ve suçtur ceza kanuna göre.Konyada yıkılan Kuran kursu gibi.Bu kurslarda umumiyetle yalan yanlış şeyler öğretilmekte insanlar kin ve düşmanlığa sevkedilmektedir.(Saçının bir teli görünen kadının 100 bin kez zina etmiş sayılacağı gibi,o zaman saçı kapalı ama 99999 kez zina eden bir kadın saçı açık ama namuslu bir kadından daha az günah işlemiş oluyor.Bunu söyleyen Konyalı bir askerimdi,Kuran kursunda hocası söylemiş bunu.)
2.Çarşaf,kılık kıyafet yasasına(bazı giysilerin giyelemeyeciğine dair inkilap kanunu) aykırıdır ancak bazı kanunlar yürülükte olmasına rağmen uygulanmazlar.Buna diğer bir örnek de şapka kanunudur(bu da inkilap kanunudur).Hala yürürlüktedir ama uygulanmamaktadır.Yani çarşafın da yasalara aykırı bir yanı yoktur.
3.Laiklik ilkesi kamusal alanda uygulama alanı bulur.Chp çarşaf ya da türbanın kamusal alanda kullanılmasına karşı olduğu için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Chpye kapatma davası açmasını gerektirecek bir durum yoktur.
Okee..Bu dedikleriniz amenna. Peki Chp nin yapmış olduğu işlerin aynısını (çarşaflara rozet takma ve her mahalleye yasal yoldan Kuran Kursu açma) Akp yapmış olsaydı acaba yine aynı şekilde mi cevap yazardınız yoksa bas bas Laikliğimiz elimizden gidiyor, hemen önlem almalı diye bağrışırmıydınız? Gerçekten merak ediyorum...
Sapla saman, Dini alet edenler ile, Dini âli görenler arasında karışıyor.
Bugün Mehmet Şimşek'in elini bir türbanlı Eczacı da sıkmadı ya, mesele anlaşılmıştır...
Durmak yok, haremlik selamlığa devam...
Ha sırası gelmişken, el sıkmayan türbanlıya sitem ettiğim sanılmasın. O kendine öğretileni uygulamış, saygı duyarım. Diğeri kendine öğretileni uygulayamamış.
Vah, vah... Kuran'a bak yok, Sünnet'e bak yok ama uygulamada var.
Hay sizin çarpıtılmış, bastıra bastıra libido manyağı olmuş beyninize...
Sapla saman, Dini alet edenler ile, Dini âli görenler arasında karışıyor.
Bugün Mehmet Şimşek'in elini bir türbanlı Eczacı da sıkmadı ya, mesele anlaşılmıştır...
Durmak yok, haremlik selamlığa devam...
Ha sırası gelmişken, el sıkmayan türbanlıya sitem ettiğim sanılmasın. O kendine öğretileni uygulamış, saygı duyarım. Diğeri kendine öğretileni uygulayamamış.
Vah, vah... Kuran'a bak yok, Sünnet'e bak yok ama uygulamada var.
Hay sizin çarpıtılmış, bastıra bastıra libido manyağı olmuş beyninize...
Yani vay onun eli onun eline değmedi de, vay efendim böyle şey olur mu da... Amaaaan ne büyük mesele dimi Allah aşkına.
Kuranda yok Sünnette yok ama uygulamada var yazmışsınız. Buyurun da bir bakın isterseniz nerde var nerde yok;
Linkler Laik Cumhuriyete karşı odak olan siteler olduğundan silinmiştir .
Yönetici olmanız size istediğinize kafanıza göre sövme hakkı verir mi acaba?
Çarptırılmış, bastırılmış, belli kalıplarla sıkıştırılmış beyinlerinizi... Allah islah etsin..Amin..
Kadın ve erkeğin birbirleriyle tokalaşmasının dinî hükmü ise, konunun bir diğer boyutudur. Elbette ki bu tür konularda örf ve âdetin, gelenek ve törelerin oluşumunda dinin birinci derecede etkisi vardır. Aynı yargının tersi de mümkündür; yani toplumların kültür ve geleneğinde mevcut çekimserliğin giderek dinî bir atmosfere taşınmış olması da muhtemeldir. Böyle bir davranışın dinen günah, mekruh veya haram olduğunu söyleyebilmek için bunun din açısından gerekçelerini ortaya koymak gerekir. Özetle belirtmek gerekirse, kadın ve erkeğin tokalaşmasını yasaklayan bir âyet olmadığı gibi Hz. Peygamber’in bu yönde herhangi bir sözü de yoktur.
Kimseye sövmedim bugüne kadar, ancak Başbakan'ın dediği gibi "şimdi bana küfür ettireceksiniz."
Kimseye sövmedim bugüne kadar, ancak Başbakan'ın dediği gibi "şimdi bana küfür ettireceksiniz."
Diyanet İşlerininde herşeyin en iyisini bildiğini düşünmüyorum şahsen. Hatta gösterdiğim belgelerde bulunan Din Alimlerinin referansı ile başka biryere bakma ihtiyacıda hissetmiyorum.
"Diyanet İşlerininde herşeyin en iyisini bildiğini düşünmüyorum" derken elbette dayandığım gerekçeler var.
Bu arada gözümden kaçmış değil..İyi bir takipçisiniz..İmrendim doğrusu...
Linkler laik Cumhuriyete karşı odak olan kişilerin siteleri olduğundan silinmiştir.
Dipnot : Açılan yanıtlar konu başlığından iyice sapmaya başladı..Bilgilerinize...
Konu Tangör Evren tarafından (18-02-2009 Saat 00:42:29 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: url yi yanlış vermişim. onu düzeltip konuyu destekleyici bir url daha ekledim.
"Diyanet İşlerininde herşeyin en iyisini bildiğini düşünmüyorum şahsen. Hatta gösterdiğim belgelerde bulunan Din Alimlerinin referansı ile başka biryere bakma ihtiyacıda hissetmiyorum."
Şimdi Sayın Bilgili ne diyecek acaba?
Sayın Bilgili, CHP'nin sizce "açılım" olan ancak bizce çok doğru olan yaşlaşımının en canlı en taze en sıcak kanıtı bu sözler değil de NEDİR?
Sayın Bilgili,
Dost ve düşmanlarınızı ayırt edebilen insanlarla artışma ayrıcalığından etmeyin bizi ne olur...
Maalesef mevcut hükümet ve bir takım yandaşları ile bu hükümetten de önce başlayan bir dönemde laikliği öylesine bir madde olarak bırakmak için uğraşmakta ve bunu sağlamaya çalışmaktadır. Bir çok forumda belirttiğim gibi Laik Türkiye Kabe nin bulunduğu İslam ülkesi Suudi Arabistan'dan daha çok harcama yapmaktadır bu konuda. Daha garibi bu rakamlar sadece resmi rakamlardır. El altından aktarılan bağış yoluyla toplanan inanılmaz rakamlar ve bazı tarikatların destekleri de göz önüne alındığında boyut korkunçlaşmaktadır.
Hali hazır hükümetin her ne kadar İslam la ilgisi bile yoksa islam aldatmacasıyla halkı çok iyi kandırdığı çok açıktır. Eğitimsizliğin geldiği nokta bu tip uygulamalara mahal vermektedir. Zaten RTE ondan bas bas bağırıp durmaktadır en az üç çocuk diye... Cehalet dini sömürüyü kolaylaştıran en büyük katalizördür. Zaten bu forumda da bir üyenin cehaletten doğan cesaretle nasıl saçmalayıp durduğunu görmekteyiz. İşte maalesef Türkiyede bunlar gibi bakar kör çok fazla bulunmaktadır. Zaten gerçek anlamda uygar Dünya ya göre okur yazar kıstasına göre bizim sonlarda olmamız boşuna değildir. Adını okuyup yazanı okur yazar kabul eden bu çağ dışı istatistiğe değilde gerçek uygarlık kıstasına göre baktığımızda maalesef Türkiye yüzde otuzlarda okur yazar oranı ile çok ama çok altlardadır. İşte bu hükümet bu oranıda yüzde onlara düşürmeye çalışmaktadır.
Şimdi size kısacık bir yakın tarih anektoduyla baş başa bırakayım hemde benim ha bire kullanıp durduğum bir deyimin doğuşuna tanık olalım birlikte. Hani bu sitede Avukat sıfatlı birisi '' salya sümük diyo... feto diyo...'' diye yaygara koparmıştı ya o nereden doğdu dileme ...
arkadaşlar,forumda yazılan şikayet,dilek,yakınma,çaresizlik,içeren konuların çoğunu okudum.Ben 25 sene devletime hizmet ettim yeni emekli oldum.Şimdi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
mp3
01-07-2025, 17:42:43 in Aile Hukuku