Bir devlet üniversitesinde idari memur olarak çalışmaktayım. Çalıştığım birimde hafta içi akşamları veya hafta sonu dersler yapılmakta. Müdürümüz (Prof. Dr.) mesai saatleri dışındaki derslerde -bir görevlinin birimde bulunması zorunluluğundan dolayı- beni görevlendirdi. -Bir nevi fazla mesai olarak.- Ben de mesai saatleri dışında 657 DMK una dayanarak çalışamayacağımı yazılı olarak beyan ettim.
Bunun üzerine müdürümüz rektörlükten talep etmem üzerine "Fazla Çalışma Ücret Formu" doldurmamı fazla çalıştığım süreler için ek ücret alabileceğimi belirtti. -Ben yinede kabul etmek istemesem de- resmi yazı ile tekrar görevlendirildim. Halen Hafta 2 gün akşamları 3+3 ve hafta sonu bir gün 6 saat fazla mesai yapıyorum. Üniversiteye bağlı resmi internet sitesinde bulunan "Fazla Çalışma Ücret Formu" nu doldurdum ve müdürümüzün ıslak imzası ile (hazırlanan puantajları ile birlikte) rektörlüğe gönderdim. Ancak rektörlük devlet memurlarına fazla mesai ücreti ödenmez diyerek ödeme yapmayı ret etti.
(Önemli Ayrıntı: Çalıştığım birimde sadece Yüksek Lisans Dersleri oluyor ve İkinci Öğretim yok.)
Ben parasında değilim ama haksızlığı içime sindiremiyorum. Ben daha önce resmi olarak bu şeklide çalışmayı kabul ettiğim için (2016 Haziran sonuna kadar) görev yerinde bulunmaz isem hakkımda soruşturma açılma riski var.
Böyle bir durumda ne yapmalıyım? Bölge İdare Mahkemesine dava açmayı düşünüyorum ancak konuyla ilgili emsal karar bulamadım. Ya da görevi bırakıp hakkımda soruşturma açıldığı takdirde devlet memurlarına angarya iş yaptırılamaz ve mesai saatleri dışında çalıştırılamaz diyerek savunma yapıp sonrasında mı dava açmalıyım?
Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...