İyi günler,
Türk Telekomun alt bünyesinde açılan bir firmada çalışmaktayım.Telekomda sendika olmasına rağmen bizde henuz yok.İşyerimizde sendikalaşma çalışmaları yürütmekteyiz.Çağrı merkezi olduğumuz için üye çalışmalarında zorlanmaktayız.Öğrenmek istediğim şu sendikanın gelmesi için %50+1 üye sayısı,bakanlığa yetkilendirme başvurusu aşamasında mı önemli yoksa toplu iş sözleşmesine oturulduğunda mı.. Sayımız şuanda %49 lar da ve bu sayıyı bir türlü aşamıyoruz.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
% 50+1 işyerinde yetkili sendika olabilmek için (Bakanlıktan yetki talebinde bulunabilmek için) gerekli orandır.
Ancak toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi için o iş kolunda çalışanların en az % 10'u sendikanıza üye olmalıdır ki, bu Ocak ve Temmuz aylarında Bakanlığın işkolu istatistikleri olarak yayınlanır.
Bilginiz için teşekkürler.
Sendika avukatına ulaşamadığım için,bir konuda da beni aydınlatmanı rica edicem.Telekomda şuanda zaten bir sendika var alt bünyesinde kurulan firmamızında sendikanın toplu iş sözleşmesinden yararlanması için dava açıldı. Firma yapılan talebi kabul etmediği için,bu dava süresince de yine sayı önemlimidir peki..
İyi Günler
İş Kanunu 2. maddesi uyarınca allt işverende çalışan işçiler asıl işverenin tabi olduğu toplu iş sözleşmesinden yararlanamazlar.
Buna istisna; alt işveren sözleşmesinin muvazaalı (kanuna karşı hileli) olmasıdır ki; bu durumda alt işveren işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçileri olarak kabul görürler ve asıl işverenin tabi olduğu toplu iş sözleşmesi hükümlerinden başlangıçtan itibaren yararlanmaları gerekir. Bu konuda muvazaa iddiası ile toplu iş sözleşmesi farklarının Mahkeme yoluyla talep edilmesi sık rastlanan uygulamalardandır.
Sizin sorunuza has olmak üzere; eğer muvazaa iddiası ile bir dava açıldı ise sayı önemli değildir.
2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu :
Yetki: Madde 12 - Kurulu bulunduğu işkolunda çalışan işçilerin en az yüzde onunun (tarım ve ormancılık, avcılık ve balıkçılık işkolu hariç) üyesi bulunduğu işçi sendikası,toplu iş sözleşmesinin kapsamına girecek işyeri veya işyerlerinin her birinde çalışan işçilerin yarıdan fazlasının kendi üyesi bulunması halinde bu işyeri veya işyerleri için toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkilidir. İşletme sözleşmeleri için işyerleri bir bütün olarak nazara alınır ve yarıdan fazla çoğunluk buna göre hesaplanır.
Bir işveren sendikası,üyesi işverenlere ait işyerleri,sendika üyesi olmayan bir işveren ise kendi işyeri veya işyerleri için toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkilidir. (Değişik:3/6/1986 - 3299/2 md.) Bir işkolunda çalışan işçilerin yüzde onunun tespitinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayımlanacak istatistikler esas alınır. Bu istatistiklerde belirtilecek işkolundaki bütün işçi sayısı ile bu işkolundaki sendikalara mensup üye sayısı toplu sözleşme ve diğer işlemler için istatistik yayımlanıncaya kadar geçerlidir. Yetki belgesi almak üzere müracaat eden veya yetki belgesi alan işçi sendikasının yetkisini daha sonra yayımlanacak istatistikler etkilemez. (Değişik: 3/6/1986 - 3299/2 md.) Yayımından itibaren 15 gün içinde itiraz edilmeyen istatistikler kesinleşir. Ancak, istatistiğin gerçeğe uymadığı gerekçesiyle bu süre içinde Ankara İş Mahkemesine başvurulabilir. Mahkeme bu itirazı 15 gün içinde sonuçlandırır. Mahkemece verilen karar ilgililerce veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca temyiz edilebilir. Yargıtayca bu temyiz talebi 15 gün içinde kesin karara bağlanır. Yetki tespiti için işçi sendikasının başvurusu: Madde 13 -(Değişik birinci fıkra: 27/5/1988 - 3451/2. md.) Bir toplu iş sözleşmesi yapmak isteyen işçi sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazıyla başvurarak kurulu bulunduğu işkolunda üye sayısı itibariyle yüzde on (tarım ve ormancılık, avcılık ve balıkçılık işkolu hariç) oranını sağladığının belirlenmesini ve sözleşmenin kapsamına girecek işyeri veya işyerlerinde başvuru tarihinde çalışan işçiler ile üyelerinin sayısının tespitini ister. İşçi sendikası kendisinde bulunan üyelik fişlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki için başvurduğu tarihten itibaren üç işgünü içinde işverene vermek zorundadır. Çalışma Bakanlığı, kayıtlarına göre sendikanın çoğunluğu haiz olması halinde, toplu iş sözleşmesi yapma başvurusunu işyerindeki işçi ve üye sayısını, o işkolunda kurulu işçi sendikalarıyla taraf olacak işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işverene başvurunun alındığı tarihten itibaren altı işgünü içinde başvuru tarihindeki kayıtlara göre bildirir. Çoğunluğu haiz olmadığının tespiti halinde bu bilgiler sadece başvuran sendikaya aynı süre içinde bildirilir.
şu an sendikalı olma ve olmama konusunda sorunlar yaşanmakta sanırım.yeni başladım. ve dayanışma şeklinde sendikanın haklarından yararlanabileceğimizi öğrendik ve dilekçemizi verdik.peki normal olarak sendikaya ne zman geçebiliriz?bi tarihi var mı bir de biz şu an 2 aylık deneme süresindeyiz. bu sendikaya girmemiz bizi işten çıkarılma gibi bir sıkıntıya sokar mı?özellikle belirteyim işe girerken pek tasvip etmediklerini bildirdiler.cevap bekliyorum lütfen.
işyerine sendika girebilmesi için kaç kişi gerekir
,
SENDIKAYA NASIL BASVURULUR
,
ogg sendikaya gecmesi icin ne yapmali
,
sendikaya başvurmak
,
Is yerıne sendıka gırebılmesı ıcın kac kısı gereklı,
sendikanın işyerine girmesi,
sendikaya gecme nasil,
sendikali uyenin sendikasiz is yerideki haklari,
sendikaya girebilmesi icin kac kisi gerekli,
sendika yetkilendirme asamasi,
bireysel sendika başvurusu,
sendikalı iş ilanları,
bir isyerinde dendikaya uye olmak icin kac isciye gerek vardir,
sendikaya girme sartlari,
Bir isyerine sendika girme sartlari,
işci sendikasının bir iş yerine girebilmesi için o iş yerinde kaç işci olması gerekir,
sendikaya bas vurmak,
sendika bas vurusu icin kac kisinin onayi gerekir,
sendika nasil bas vurulur,
90 kisiyiz sendikaya nasil gireriz,
sendikaya kac kisiyle basvurulur,
sendikaya uye kac kisi ile basvurulur,
sendika gelebilmezi icin neler gerekli
3 yıldan beri bir kimya fabrikasında alt işveren(taşeron) olarak çalışmaktayım.Asgari ücret hariç bir bir sosyal ve yasal hakkımız ne yazıkki yok.Ben...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Tender thanks you for sharing this! https://softcorehdtube.com/videos/43/do-you-like-to-be-teased-well-lucky-for-you-i-love-teasing/ It’s ever...
Boşanma davalarında 3 yıllık süre...