merhaba,
2002 yılında Orman içinde yolu beli olan 2b arazisi satın aldım. Evimi yaptım iş yerimi açtım. 2007 yılında yolun üzerine babam malzeme dökerek yolu düzeltti. Akabinde orman geldi ve babamı şefliğe çağırdı. Orda babama boş bir tutanak imzalatmışlar merak etme gerisini biz doldururuz diye. Bunlarda yolu genişlettim diye tutanağı doldurmuşlar ve dava açıldı babam 7000tl ceza aldı. Bizde temyize gönderdik. Geçen sene babam vefat etti. 2012 haziranda Orman tekrar gelip bana yolu kullanıyormusun dedi bende tüm mahalle sakinleriyle beraber kullanıyorum dedim. savcılık çağırdı ordada aynı ifadeyi verim bu arada elimde 2007 yılınca mahalle sakinlerince muhtarlıkça yolun kadimden buyana var olduğu beyanları var. onuda verdim. 2 gün önce elime iddianame geçti. aynen şöyle
şüpelinin babası tarafından kesinleşmiş orman kadastro sınırları içinde kalan bölüme orman örtüsünü temizleyerek 875 m2 yol açtığı yola malzeme dökerek araçların geçebileceği hale getirdiği salahattin hakkında bu nedenle açılan davanın Antalya 2. sulh Ceza mahkemesinde görülmekte olduğu ve olay tarihinde ( oysaki olay tarihinden 5 yıl sonra) orman görevlilerince şüpelininde bu yolu kullanarak ormandan işgal ve faydalanma yaptığı ve kullanıma devam etmeleri ( burda babamla beni kastediyor olmali ki babam vefat etti) nedeni ile işgalinde devam ettiği anlaşılmakta:
şüpelinin müsnet suçtan yargılanarak eylemlerine uyan (93/1 tck 53/1, 54/1) maddelerine göre cezalandırılmalarına (yine çoğul kullanmış babam sağmış gibi) kamu adına talep olunur.

şimdi
1)yolu açtığı iddia edilen babamda olsa başkası, bu saltanat mı ki babadan oğula geçsin ben ölünce oğlum mu suçlu olacak?
2)10 yıldır gelip geçtiğim yol babam ölüncemi ben suç işlemiş oluyorum daha önce suç işlemiyormuydum?
3) anayasada herkes eşit değilmiki sadece ben yargılanıyorum yolu kullanan diğer mahalle sakinleri neden yargılanmıyor?
4) şimdi ne yapmalıyım mahkeme celbi gelmeden savunma dilekçemi yazıp gönderebiliir miyim?
5) yolu kullanmaktan vazgeçtim desem yol kapanır mı?
yorum ve görüşlerinizi merakla bekliyorum teşekkürler